V zápase s Dynamem sice vedli, ale Jihočeši jim jejich roli nijak neulehčili, dokázali třemi góly skóre otočit a vyhrát 3:1! „Vyšehradu šlo o všechno a potřeboval vyhrát, já mám ale radost, že naši hráči prokázali charakter a výhrou veškeré spekulace uťali," vyzdvihl trenér Dynama David Horejš.

Pražané mají na posledním místě stejně bodů jako béčko Olomouce, které po pádu Sigmy z I. ligy sestupuje, ale pokud by Vyšehrad skončil poslední, musel by dle regulí jít dolů také. Pokud oba týmy budou mít na konci stejně bodů, Vyšehrad by se díky lepší bilanci ze vzájemných utkání udržel.

Pražané si proti Dynamu věřili. „Zápas s Budějovicemi musíme jakýmkoliv způsobem zvládnout," burcoval na klubovém webu brankář Martin Štěpanovský, jenž loni chytal za Písek. „Bude to pro nás dle všeho zápas roku, hrajeme o všechno." Respektoval i sílu soupeře. „Budějovice jsou ve druhé lize velkoklubem. Navzdory svému současnému postavení v tabulce má tým stále velkou kvalitu a ve svém středu má skutečné osobnosti a fantastické fotbalisty, čímž myslím zejména Honzu Šimáka a Ríšu Kaloda," říkal Štěpanovský.

Šimák i Kalod včera naskočili v základu, kde se objevili i hráči, kteří na jaře tak často nenastupovali (mj. v bráně Hajdušek, na stoperu Hric, v záloze Hála a ke konci i Kadula, jenž sice přišel až v nastavení, přesto třetím gólem nakonec výhru svého týmu pečetil).

Do půle měli více ze hry hosté, gól ale nedali. Naopak vstup do druhé půle vyšel Vyšehradu a Strnad z penalty po Klesově faulu na Kvídu dal na 1:0. Gól hosty ale nesrazil, spíše je vyburcoval. Dynamo ovládlo hru a po dvou střelách do tyče (Kalod, Pešek) pak Kalod po hodině hry vyrovnal, deset minut před koncem Jurdík skóre otočil a v 93. minutě Kadula do prázdné brány pečetil na konečných 1:3.

Vyšehrad – Dynamo ČB 1:3 (0:0)

Branky: 49. Strnad (11) – 61. Kalod, 79. Jurdík, 90.+3 Kadula. ŽK: Hála, Klesa, Funda. Rozhodčí: Machálek – Pelikán, Melichar.

Vyšehrad: Havránek – Šindelář, Matějka (80. Kraják), Kučera, Kvída – Madej (64. Mysliveček), Polanský (67. Drobílek), Soldát, Tusjak – Vyhnal, Strnad.

Dynamo: Hajdušek – Klesa, Hric, Hájovský, Funda – Benát, Hála – Pešek (90. Kadula), Šimák (74. Jurdík), Mareš (56. Wermke) – Kalod.