Zmínil i to, že už v pátek jeho tým hraje od 18 hodin na Střeleckém ostrově v dalším kole II. ligy proti Bohemians Praha.

Před zápasem jste říkal, že berete jakékoli vítězství, že to bude 5:0, to jste asi sám nečekal?

Stále platí, že bychom tady za každé vítězství byli vděčni, protože jsme cítili, že tým ty tři body nutně potřebuje. Že to bylo po takovém výkonu a takovém výsledku, pro nás je po předchozích porážkách velice příjemné.

Hodně důležitý byl první gól, který padl v době, kdy soupeř začal zlobit. Souhlasíte?

Přesně tak. Než jsme dali gól, bylo to padesát na padesát. Bylo vidět, že Vltavín si doma věří a měl tak tři nepříjemné brejkové situace, které nám dělaly trošku problém. Na druhou stranu ale naši branku domácí prakticky vůbec neohrozili.

Jak hodnotíte posily, které jste do týmu přivedli? Třeba Vyskočil měl prsty ve třech gólech.

Určitě nám k tomu vysokému vítězství pomohli. Martin Vyskočil odvedl velké penzum práce, činil se i Pavol Poliaček, jenž navíc dal i gól. A vidět byl i Lukáš Jarolím, jenž přišel za rozhodnutého stavu.

Zmínění noví muži přišli do týmu těsně před zápasem, nebylo trošku riskantní je hned postavit, navíc dva z nich do základu?

Kvůli tomu, aby hráli, jsme je dělali. O Vyskočilovi jsem byl přesvědčen, že je to hráč do základu. O všech třech jsme věděli, že kvalitu mají a počítali jsme, že i kdyby se jim nedařilo, tým by neoslabili. Rád bych ale vyzdvihl i Linharta, k němuž jsem minule měl výhrady. Tady byl hodně aktivní i po ztrátě balonu a pracoval pro mužstvo.

V pátek máte doma s Bohemku, mohla by výhra i svou výší týmu pomoci i po psychické stránce?

Pevně věřím, že ano, že to bude znát i v dalších kolech a tudíž i v pátek s Bohemians.

Farma Dynama s Čáslaví už ve středu

Strakonická farma Dynama se po sobotní domácí prohře s K. Vary střetne už ve středu 11. září od 17 hod. v 17. vloženém kole III. ligy opět na Složišti s Čáslaví.

Trenér Pavel Malura po zápase s K. Vary s výkonem týmu spokojen nebyl. „Po většinu času jsme tahali za delší konec provazu, jenže zápasy rozhodují mikrosituace, kdy hráči mají ukázat své individuální kvality. Ta neplatilo a mrzí mě to hlavně od hráčů áčka, ti by měli v rozhodujících situacích ukázat svůj nadstandard. Mrzí mě, že jsme z tlaku, který jsme hlavně do půle měli, nedokázali nic vytěžit."

To by Malura, jenž spolu s Jiřím Lerchem vedl třetiligovou farmu už před týdnem v Kunicích, chtěl zlepšit. „Tlak dokážeme vyvinout, ale chybí nám větší dravost před brankou," zdůraznil.

Farma své čtyři body uhrála venku, doma třikrát padla. „Hrát do plných není snadné, to ale pro hráče není omluva," hněval se Pavel Malura.

Jak si jeho svěřenci povedou ve středu na Složišti s Čáslaví?

Další novinky ze Střeleckého ostrova

Dynamo ČB se ve 3. kole Poháru České pošty střetne s prvoligovou Příbramí na svém hřišti na Střeleckém ostrově místo středy 25. září, jak bylo původně stanoveno, až 1. nebo 2. října. Informaci přinesl klubový web Dynama.

Česká devatenáctka vyhrála ve svém druhém přípravném utkání s Lotyšsku s domácím výběrem stejně starých hráčů 1:0 (1:0), když vítězný gól dal už v 19. minutě Šašinka. Obránce Jiří Funda z Dynama, jenž v prvním utkání obou týmů, které skončilo bez branek, odehrál na levém kraji obrany celý zápas, i v odvetě nastoupil v základu a v poločase střídal.