V sobotním duelu se stane jejich hostitelem sestupem ohrožený celek – FK Hořovicko.

Vizitka soupeře
Výkony západočeského týmu na domácím trávníku a u soupeřů jsou jako den a noc. Stávajících dvacet jedna bodů zapsali hořovičtí fotbalisté na své konto výhradně před zraky svých příznivců, zatímco ve venkovních zápasech jsou častým jevem jejich výrazné porážky. Stoprocentně to potvrzují především jarní výsledky – ve Strakonicích prohrál aktuálně předposlední tým tabulky 1:3, z Kunic si odvezl krutý debakl 0:6 a o moc lépe nedopadl ani v Třeboni, kde podlehl domácí Jiskře 0:4. Před týdnem navázali Hořovičtí na tuto nelichotivou sérii porážkou 0:3 na stadionu Slavoje Řevnice.

Ve hře o záchranu tak drží svěřence trenéra Myslivečka ryze domácí úspěchy. „Hořovicko porazilo Roudné i Tachov, takže je zřejmé, že nás tam nečeká nic jednoduchého,“ je si vědom nevyzpytatelnosti soupeře táborský lodivod Zdeněk Staroba a dodává: „Přesto si myslím, že bude záležet především na tom, co na hřišti předvedeme my.“

Z táborské šatny
Táborští před týdnem na domácím trávníku obdarovali rivala z Roudného cenným bodem, přestože byli v utkání lepším týmem a vytvořili si řadu gólových příležitostí.A právě boj „Vodníků“ s chabou produktivitou se zatím stává na Svépomoci hlavním jarním tématem. „Já doufám, že se to už v nejbližším zápase změní a konečně dáme venku nějaké góly. Musíme se pokusit napravit ztrátu dvou mínusových bodů,“ vzhlíží Zdeněk Staroba k sobotnímu duelu.
Předem daný recept, kterak prozatím nelichotivou střeleckou bilanci vylepšit, podle slov táborského trenéra neexistuje. „Může to zlomit klidně nějaká 'šmudla'. Potřebujeme prostě jeden gólově vydařený zápas, aby kluci konečně získali potřebné sebevědomí. není nic příjemného jít do zápasu s tím, že se střelecky nedaří.“
Nebýt dlouhodobé absence útočníka Vlastimila Holana, zela by marodka táborského divizního mužstva prázdnotou. Už v minulém týdnu zasáhl poprvé do mistrovského utkání záložník Radek Šindelář, v tomto týdnu už se zapojil do tréninku i matador Marcel Mácha.
Dodejme, že v podzimním vzájemném střetnutí s Hořovickem zvítězili táborští „Vodníci“ nejtěsnějším poměrem 1:0.