Jihočeši rozhodli o třech bodech ve druhé půli během dvou minut. Výhra je o to cennější, že na jaře téměř bezchybný Zlín touží po postu do Synot ligy. Po prohře na Soukeníku ale ztrácí na Varnsdorf dvě kola před koncem 6 bodů a přímý postup je ohrožen.

Táborsko se ale více než o Zlín staralo o sebe. Zaprvé chtělo zvítězit a napravit dvě prohry a za druhé mělo potíže při slepování sestavy – scházejí mu Traoré, Sladký, Cíferský, Hric, Kotrba.

Na hostech z jihovýchodu Moravy bylo vidět, že touží po úspěchu, ale byla z nich také cítit nervozita. A tak, jak známo, svazuje nohy…  Například Poznar v 17. minutě svižně vnikl do vápna,  ale jeho přízemní střela na zadní tyč branky Michala Tomy byla hodně nepřesná a vytáčela se ven. Neuspěl ani pokus Železníka.

Za domácí si připsali útočné body Surynek, který pelášil přes půl hřiště na zlínskou branku, ale svůj brejk nedotáhl, a Nešický pak pěkně obstřeloval hradbu těl bránících hráčů. Zlín byl v prvním poločasu možná o něco aktivnější, ale do žádného prekérního zakončení se moc nedostával.

Po obrátce se hru Zlína snažil rozhýbat Chmelo, ale obrana Táborska si s jeho nájezdy poradila. A udeřilo na druhé straně, a to hned dvakrát. V 73. minutě po akci Tusjaka doklepl míč do sítě na zadní tyči volný Surynek a pak se sám před brankářem Dostálem prosadil Džafić, který dotáhl do gólového konce střelu Javorka. Táborsko si připsalo osmou domácí výhru v tomto ročníku a příští kolo cestuje do Prahy na Viktorku Žižkov.

FC MAS Táborsko - FC FASTAV Zlín 2:0 (0:0)

Branky: 73. Surynek, 75. Džafić

FC MAS Táborsko: Toma – Hovorka, Mráz, Šiml, Hovorka, Tusjak – Javorek – Džafić, Surynek (79. Ciku), Nešický, Presl (90. Froněk) - Strnad (87. Musiol). Trenér: Nečas

FC FASTAV Zlín: Dostál - Pazdera, Hubáček, Hájek, Matějov - Kopečný (71. Kraut), Holík, Motal (78. Malý), Bartolomeu (60. Chmelo) - Železník, Poznar. Trenér: Páník

Rozhodčí: Julínek - Antoníček, Hock.

ŽK: Nešický, Surynek - Poznar, Železník.

Diváci: 214

Hodnocení trenéra FC MAS Táborsko Radima Nečase: „Jsem rád, že jsme zápas vyhráli i vzhledem k situaci, která nastala. Museli jsme měnit sestavu, někteří hráči hráli na nezvyklých postech. Sestava byla poslepovaná. Ukázalo se ale, že jsme předvedli velice dobrý výkon z hlediska taktiky. Na té jsme pracovali dost. Cením si toho, že hráči, kteří nastoupili na netradičních postech, podali dobrý výkon. Kdyby Zlín dal první branku, mohl pak hrát to, co my. Zlín ale věděl, že musí hrát na tři body, že mu jeden bod nestačí. My jsme hráli na brejky, což se potvrdilo ve druhém poločase. Čím déle jsme drželi stav 0:0, tím více Zlín musel hru otevírat. Čekali jsme na to a vyplatilo se nám to."

Hodnocení trenéra Fastavu Zlín Bohumila Páníka: „Ztratil jsme tady první půli, kdy jsme byli lepším mužstvem. Měli jsme brankové situace. Věděli jsme, co hrajeme. Nedokázali jsme ale dát gól. Jestli to bylo únavou nebo nekoncentrovaností, nevím? Tam se rozhodoval zápas. Bohužel jsme šance nedali, domácí toho pak využili.  Pokud urazíte fotbal, on vám to vrátí. My jsme v první půli urazili fotbal. Hráči chtěli, makali, jezdili, ale máme za sebou tři zápasy v jednom týdnu a my nevytočíme pět, šest hráčů, hrajeme to se jedenácti, dvanácti fotbalisty. Prohra mě mrzí za hráče, kteří projevili velké odhodlání."