Fotbalisté Táborska v úterní pohárové dohrávce sice prvoligové Příbrami o gól podlehli, byli ale více než rovnocenným soupeřem a ve druhé půli hosty výrazně přehrávali. A to i přesto, že trenér Roman Nádvorník šetřil klíčové hráče (v základu mj. chyběli Toma, Šimák, Javorek, Presl, Strnad či Šiml). „Bylo to těžší, než jsme počítali. Táborsko hrálo velmi dobře," uznale po zápase pokyvoval hlavou Tomáš Pilík, jenž gólem z penalty za nešťastnou ruku Štrbáka o postupu favorita rozhodl.

Penaltu krátce po půli kopali i domácí, když Hájovský neudržitelného Vukadinoviče zastavil ve vápně jen hokejovým bodyčekem, Zbyněk Musiol však balon napálil jen do břevna. „Chtěl jsem to dát nahoru doprostřed, jenže to mělo jít pár cenťáků níž," litoval.

Vedle neproměněné penalty měli domácí řadu dalších velkých šancí, jenže Hruška v bráně čaroval: vyrazil tvrdou ránu Vukadinoviče, zázračně vyškrábl míč po skluzu spoluhráče Hájovského, poradil si s gólovou hlavičkou Mráze a na poslední chvíli si zpod břevna stáhl míč po lišáckém pokusu Kočího téměř od půlicí čáry.

„Před svými hráči mohu jedině smeknout," ocenil trenér Roman Nádvorník.

Cílem byl postup, a to jsme splnili, těšilo Straku

Spokojen odjížděl z rodného jihu Čech trenér František Straka, jeho Příbram v poháru roli favorita splnila a na hřišti druholigového soupeře vyhrála 1:0.

Nicméně lehké jste to tady ale neměli, co?

Bylo to utkání dvou poločasů. V prvním jsme byli dominantnější a aktivnější. Taky jsme měli i šance, jimiž jsme pohrdli, hlavně Řezníček. Druhá půle už byla v režii domácích, to musíme přiznat. Hráli velice aktivně, ale měli smůlu. Nedali ani penaltu, to byl asi zlomový moment. Na druhou stranu to, co třeba promrhal Danoski, to je tak na zavření! Kdyby to uklidil na 2:0, nebylo co řešit.

Co jste říkal výkonu domácích fotbalistů?

Klobouk dolů, kluci hráli velice dobře. Tým Táborska určitě má svou kvalitu. Já ale koukám spíš na své mužstvo a jsem, rád, že jsme postoupili. V poháru se může stát cokoli, my šli ale dál a nikdo se za čas nebude ptát, jaký výkon jsme tady podali. Cílem byl postup, a to jsme splnili.

Byl to dle vás typický pohárový zápas, kdy se proti favoritu tým z nižší soutěže chce vytáhnout?

Stoprocentně. Ta motivace je obrovská a jak jsem říkal, ti kluci tady se vypjali k hodně kvalitním výkonům.

A co atmosféra? Přišlo i dost lidí a dali se i slyšet.

Hm… Kdyby v Německu hrál tým regionální ligy proti bundeslize, bude narváno a fantastická atmosféra. A tady? Nezlobte se, ale ta kulisa byla na nic… Měl by tu být plný dům a je škoda, že nebyl.

V poháru vás teď čeká Dynamo, těšíte se do Budějovic?

Samozřejmě. Já se vždycky do Budějovic těším. Je to moje rodné město a v Dynamu jsem vyrůstal. Dynamo jistě bude chtít postoupit, my ale taky. Myslím, že to bude hodně zajímavý zápas.

Před hráči mohu jen smeknout, říká Nádvorník

„Nemáme se zač stydět," uvedl v rozhovoru pro Deník po úterní dohrávce 2. kola Poháru České pošty na Soukeníku trenér domácího Táborska Roman Nádvorník.

Byť jste přes prvoligovou Příbram neprošli, hráče za jejich výkon asi pochválíte. Je to tak?

Myslím, že náš výkon byl velmi kvalitní. Přehráli jsme prvoligového soupeře, akorát větší štěstíčko v koncovce nám chybělo. Měli jsme penaltu a zase ji nedali, to je naše prokletí. Trefili jsme tyč a dvakrát nedali do prázdné brány. Ve druhé půli jsme měli velký tlak a chvílemi to byl přímo hokejový zámek. Vytáhli jsme Presla nahoru, hráli jen na tři beky, ale bohužel nic jsme tam nedotlačili. Před hráči ale mohu jenom smeknout.

Těší vás, že tak kvalitní výkon mužstvo podalo i s řadou hráčů širšího kádru v základu?

Hráči, kteří zatím byli spíš na lavici, se té šance chopili a potvrdili, že mají svou kvalitu. Že máme patnáct šestnáct kvalitních hráčů, z nichž každý může naskočit a kvalitě týmu to neubere, tomu jsme jen rádi.

Třeba Vukadinovič si řekl o post v základu hodně hlasitě.

Vuki je kapitola sama pro sebe. Když sem přišel, utrhl si koleno, byl dlouhodobě zraněn a měl tudíž tréninkový deficit. Při mém příchodu k týmu do hry připraven nebyl, já ho pak vytáhl do áčka a dal mu šanci. Třikrát v sezoně nastoupil a dvakrát to bylo dobré, jednou ne. Výkonnost zatím ještě kolísá, ale předpoklady směrem dopředu, ať rychlost či hru jeden na jednoho, má fantastické. Jsem přesvědčen, že jednou se může prosadit nejen v naší lize, ale i v zahraničí.

Po poháru přichází dny všední a v sobotu hrajete ve Vlašimi. Neubere dnešní výkon týmu síly?

Uvidíme až na tréninku, jak na tom hráči budou. Pokusíme se složit mužstvo tak, abychom zápas ve Vlašimi zvládli. Doufám, že tam budeme bodovat.