Ve slezské metropoli Opavě vedl od 22. minuty po brance Sladkého: trefil se po standardní situaci zahrané od lajny. Ale ve druhém poločase hráli hosté více než půl hodiny o deseti (po dvou žlutých kartách byl vyloučen mladíček Valenta, kterého oslabení týmu velmi mrzelo) a asi čtvrt hodiny před koncem inkasovali vyrovnávací gól od Jursy.

Slezané remizovali už posedmé v řadě, také Táborsko má na remízy „patent": na jaře má už čtvrtou. Bod má pro FCT velkou cenu, ale za jistých okolností mohl mít i tři. Do základní sestavy Jihočechů zasáhlo ve 33. minutě střídání stopera Bělouška, který byl po souboji otřesen, do hry šel Valenta a hráči se museli na hřišti přeskupit. Táborsko má přitom potíže při skládání sestavy: chyběli klíčoví hráči Mráz a Javorek, kvůli kartám stál Hanzlík.

Opava měla i díky početní převaze více gólových příležitostí, ale v brance opět čaroval určitě nejlepší gólman druhé ligy: MICHAL TOMA. Po zápase ho vyzdvihl i spoluhráč Antonín Presl. „Dneska musíme poděkovat Michalovi Tomovi, který tady chytil minimálně šest gólů. Myslím si, že za naši bojovnost jsme si zasloužili uhrát alespoň remízu. Ve druhém poločasu, když jsme hráli o deseti, nás Opava trochu přehrávala a hrozila zejména ze standardek. Chyběli nám vysocí hráči vzadu, ale naštěstí jsme to zvládli," zhodnotil Antonín Presl.
V příštím utkání se FCT pokusí o první jarní vítězství doma v lokálním derby s FC Sellier & Bellot Vlašim.

Slezský FC Opava - FC MAS Táborsko 1:1 (0:1)
Branky: 77. Jursa – 22. Sladký.

Slezský FC Opava: Vašek – Simerský, Pospěch, Žídek, Hrabina (80. Čelustka) – Grussmann, Jursa, Schaffartzik (54. Jurečka), Mozol – Přichystal, Kuzmanović

FC MAS Táborsko: Toma – Juroška, Cíferský, Běloušek (33. Valenta), Sladký – Kučera (90. Kočí) – P. Pilík, Nešický, Ciku, Presl (61. Linhart) – Džafić

Rozhodčí: Berka – Černý O., Boček.
ŽK: Hrabina, Žídek, Jursa – Valenta, Presl, Juroška.
ČK: 66. Valenta (Táborsko).
Diváci: 1 566.

Hodnocení trenéra FCT Petra Frňky:
„Mám už takový poct, že nemáme dobrou auru…Utkání se hrálo hlavně mezi šestnáctkami. My jsme využili standardní situaci, šli jsme do vedení, ale bohužel jsme hráli velkou část druhého poločasu v deseti. Vyloučen byl Tomáš Valenta. Pak to bylo pro nás velmi těžké. Soupeř ve snaze vyrovnat zjednodušil hru, měl hodně standardních situací, do vápna létala spousta centrů. Garantem našeho bodu byl brankář Michal Toma, který zlikvidoval čtyři, pět tutovek Opavy. Byl skvělý, předváděl neuvěřitelné zákroky. Domácí střelce přiváděl k šílenství. Mrzí mě, že jsme nevyhráli, zápas jsme měli rozehraný na tři body. Soupeř moc šancí do našeho vyloučení neměl. I v deseti jsme chtěli tlaku Opavy odolat, ale bohužel soupeř do naší sítě jednu střelu procedil. Když do šestnáctky letí tolik míčů, něco tam propadne. Jsme rádi za bod, ale mohli jsme mít i tři… Vyloučení Valenty, to byl důsledek jeho horlivosti a mladické nevyzrálosti. Bylo třeba zachovat chladnou hlavu, ale z přemíry snahy dostal dvě žluté karty. Pozitivem utkání byl návrat Tondy Presla do sestavy, který vydržel hrát asi šedesát minut."