Taková atmosféra totiž provázela i pondělní tiskovku v sídle klubu v táborské Kvapilově ulici.

„Táborsko se ve druhé lize v předchozích letech zachraňovalo, letos bychom chtěli hrát ale v horní polovině tabulky, abychom se záchranou neměli žádné problémy," zdůraznil trenér Roman Nádvorník.

Ve stejném duchu už při zahájení letní přípravy hovořil i většinový majitel klubu Jiří Smrž, jenž stejně jako minulé sezony vyslovil přání, aby celek bojoval ve II. lize o páté až osmé místo. „Čím od té osmé příčky budeme výš, tím líp," dodal k tomu na pondělní tiskovce trenér Nádvorník.

Ten si pochvaloval letní přípravu. „Bohužel vzhledem ke změnám v termínové listině se letní příprava zkrátila na pouhé čtyři týdny, což samozřejmě je velice málo, přesto se nám, myslím si, příprava povedla. Ať v domácích podmínkách, tak na soustředění v Písku," vyzdvihl kouč Táborska.

Velkou radost měl z toho, že se jeho hráčům vyhýbala vážnější zranění. „Sehráli jsme v přípravě sedm utkání s bilancí čtyři výhry, jedna remíza a dvě prohry, což vzhledem k tomu, že až na juniorku Jihlavy jsme hráli s mužstvy první a druhé ligy, není špatné."

Ani patnáct gólů, které Nádvorníkovi muži v sedmi přípravných utkáních nastříleli, není až tak málo, přesto je trenér přesvědčen, že branek jeho tým mohl dát víc. „V útoku bychom ještě potřebovali konkurenci zvýšit," připustil.

Byť dle Nádvorníka má jeho tým nejtěžší možný los – začíná na Dynamu, s Varnsdorf em a do Hradce – svým hráčům věří. „Máme kvalitní mužstvo a děláme vše pro to, abychom i v tom těžkém úvodu sezony uspěli," podtrhl zkušený kouč.

S optimismem Táborsko jede už v pátek do Č. Budějovic. „Já Budějovice znám, ještě líp znám trenéra Hoftycha, takže vím, jak asi budou Budějovice hrát. Věřím, že překvapíme," uzavřel Roman Nádvorník.

Letní pohyb v hráčském kádru

PŘIŠLI: V. Winter (Bohemians Pha), M. Toma (Vlašim), L. Tusjak (Slavia), O. Šiml (Dukla Praha), R. Potočný (Bohemians 1905), P. Javorek (Dynamo ČB), Zb. Musiol (Liberec), R. Mariotti (Žižkov), M. Štrbák (Opava)

ODEŠLI: A. Fišan (Dun. Streda), T. Fryšták (Slovácko), P. Radoš (Dukla Praha), M. Gallo (Michalovce), D. Krch (Bohemians 1905), L. Mach (Čáslav), P. Dolejš (Teplice), Vl. Dobal a M. Jasanský (Dynamo ČB)