Zatímco ve středu Jihočeši „blanické rytíře" zdolali 2:1, v sobotu se to nepovedlo. Finálovému utkání předcházel náramný obrat v „semifinále" proti Znojmu. Táborsko prohrávalo po půli 0:2, ale pak Džafić nasázel hattrick a poslední trefu na 4:2 zařídil Presl. Zástupci severu Jihočeského kraje měli v neděli volný den a pak už se budou chystat na středeční (15. 7.) přípravný duel doma na Soukeníku proti Slavii Praha, a to v 17 hodin. 

V Počátkách se k týmu FCT připojili dva noví hráči. Jednak zakrátko dvacetiletý obránce Tomáš Egert z Liberce, který bude v Táborsku půl roku hostovat, a jednak koncem srpna pětadvacetiletý brankář Daniel Bojčuk. Gólman, který prošel Slavií Praha, Libercem, Karlovými Vary či Zápy, bude krýt záda Michalu Tomovi.

V Počátkách to bylo takto:

FC MAS Táborsko – 1.SC Znojmo FK 4:2 (0:2)
Branky: 33., 40. a 46. Džafić, 60+1. Presl – 25. Okleštěk, 30+2. Njire

Sestava Táborska:
1. poločas: Bojčuk – Kotrba, Navrátil, Egert, J. Rabiňák – Turek – Kočí, Froněk, Sladký, Šindelář (27. Traoré) – Strnad.
2. poločas: Bojčuk – Hovorka, Mráz, Cíferský, Hanzlík – Šiml – Presl, Javorek, Nešický, Ciku – Džafić.

FC MAS Táborsko – FC Graffin Vlašim 0:1 (0:1)
Branka: 3. Janda

Sestava Táborska:
1. poločas: Toma – Kotrba, Navrátil, Egert, J. Rabiňák – Turek – Kočí, Froněk, Traoré, Sladký – Strnad.
2. poločas: Toma – Hovorka, Mráz, Cíferský, Hanzlík – Šiml – Presl, Javorek, Nešický, Ciku – Džafić.

Hodnocení trenéra FCT Petra Frňky: „Jsem s výkony v podstatě spokojen. Zahráli si všichni hráči a poměrně dost. Ve finálovém utkání bych čekal, že se budeme více nutit do šestnáctky soupeře. Chtěl bych, abychom při hře ještě více mysleli na to, jak se dostat soupeřovi na kobylku. Takto jsme na můj vkus až moc drželi rozehrávku. Na hráčích byla znát jistá únava, která z nich ale spadne. V prvním poločase byla lepší Vlašim, ve druhé zase my. Vlašim si kromě vstřeleného gólu vypracovala minimálně další dvě jasné šance. Ve druhém poločasu hrozil soupeř hlavně z brejků. Více než výsledek je pro mě důležité to, co naše hra ukazuje směrem do sezony. Pokračujeme v pojetí fotbalu, které jsme si předsevzali, a to je dobrá zpráva. Obrat v prvním utkání proti Znojmu? To bylo prima. To se mi líbilo moc. Kromě čtyř branek za druhý poločas jsme mohli dát i další góly. To je za 35 minut pěkná práce. Ve finále mi scházelo více našich průniků do zakončení. / Máme dva nové hráče, obránce Tomáše Egerta, který bude trénovat s námi, ale hodně toho odehraje za třetiligové béčko. Na pozici brankářské dvojky přichází na rok Daniel Bojčuk, který proti Znojmu odchytal solidní utkání a prokázal kvality. Testy brankáře Andreje Maťašovského jsme ukončili. Na turnaji se neobjevil Ondřej Běloušek, který měl potíže s achillovkou."