Jak je důležití míti Volfa, si mohli říkat fotbalisté Dobrovice, která v 11. kole ČFL zavítala na hřiště rezervy Táborska. Útočník Středočechů byl rozdílovým hráčem, když nejprve deset minut před koncem zařídil vyrovnání a v nastavení vystřelil tři body. Domácím se nedala upřít snaha a dokonce se dokázali vyjádřit i brankově, ale znovu odcházeli poraženi. Navíc přišli o klíčového hráče Lukáše Turka, který si z utkání odnesl velmi bolestivé zranění zápěstí a delší dobu bude mimo hru.

Na branku se nečekalo dlouho. V 7. minutě z levé strany nacentroval hostující Valenta a Volf se poprvé zapsal mezi střelce. Na vyrovnání se nečekalo ani minutu. Dobrovický brankář Bartoš si nerozuměl se stoperem a domácí Kostka měl sám před opuštěnou svatyní snadnou práci.

Po přestávce se Táborsko dostalo do vedení. V závaru se nejlépe zorientoval Kostka a prosadil se podruhé. Vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat. Balon poskakoval ve vápně domácích a Munzar ho dopravil do sítě. V 71. minutě si Jihočeši vzali vedení zpět. Kučera rozehrával přímý kop od rohového praporku a hosté si ho srazili do branky. Branka byla připsána Turkovi, který se míče dotkl poslední. Ani toto vedení domácí neudrželi. O deset minut později se nádherně trefil Volf, když zasáhl těžký balon vletu. V nastavení zahrávali hosté standardní situaci, které předcházel sporný moment. Centrovaný balon zasáhl Chotovinský hlavou. Míč se odrazil od břevna a dobrovický hrdina dne Volf byl na místě.

Bodová vidina se Táborsku rozplynula a utkání pro ně mělo hodně hořký konec. Ani v dalším kole to nebudou mít svěřenci trenéra Pletichy jednoduché, když změří síly s exdruholigovým Vltavínem.

ŘEKLI PO UTKÁNÍ

Josef Pleticha, trenér FC MAS Táborsko B: „Ani se mi zápas nechce hodnotit. Je to pořád stejné. Snažíme se, ale rozhodčí nám hážou klacky pod nohy. Ten konec pro nás byl hodně hořký. Prohráli jsme a navíc vážné zranění Turka. Dneska jsme chtěli vyhrát. Mrzí mě to i za kluky, kteří se hodně snažili."

Petr Hejno, trenér FK Dobrovice: „Zápas byl vyrovnaný, i když jsme asi měli více brankových příležitostí. Chtěli jsme vyhrát. Domácí hráli na bod, a to se jim vymstilo. Jsme mladý tým a pořád se učíme. Mám radost, že to tam začalo padat Volfovi. Byl to nejlepší střelec ČFL a hattrickem potvrdil, že to nebyla náhoda."

FC MAS Táborsko – FK Dobrovice 3:4 (1:1)

Branky: 8. a 55. Kostka, 71. Turek – 7., 81. a 94. Volf, 58. Munzar, rozhodčí: Paták – Mudra, Pastyřík, ŽK: 4:2 (Novák, Alaverdashvili, Kučera, Nehoda – Vajgl, Volf), diváci: 150.
Sestava Táborska: Hňup – Peterka, Chotovinský, Běloušek, Škarda – Turek (90. Rabiňák) – Kočí, Froněk – Kostka, Alaverdašvili (67. Kučera), Novák (77. Nehoda).
Sestava Dobrovice: Bartoš – Tvaroha, Lukáš, Skuhravý, Novák – Valenta, Soběslav, Munzar, Hurka (69. Vajgl) – Osvald, Volf (94. Miškovský).