Sladký triumf v krajských pohárových vodách nasměroval fotbalisty sezimoústeckého Sokola vyšších kruhů, a tak mohou už v neděli přivítat na své půdě ambiciózní divizní celek Houstouně. Zahajovací hvizd utkání zazní v 17 hodin.

Středočeské mužstvo se v uplynulém ročníku prodralo do republikové soutěže a pohled na jeho současný kádr jasně ukazuje, že v ní nebude plnit roli vyplašeného zajíce. Naopak, výčet stávajících opor a nové posily by mohly klidně nasměrovat zeleno-bílé barvy k branám třetí nejvyšší soutěže.

V týmu hostouňského Sokola se zabydlela či teprve zabydluje řada hráčů s bohatými zkušenostmi z nejvyšší soutěže, ať už jde o exslávistu Zachariáše či někdejší oporu Mladé Boleslavi Kalinu. Nově se pod otěžemi trenéra Martina Čurdy připravuje další velká ryba. Hostouň podle všeho zláká do svých řad někdejší oporu Baníku Ostrava, Plzně a Kladna Tomáše Marka, jenž se v minulosti ocitl i na seznamu reprezentačních trenérů. Spolu s ním zakotvili v nevelké vísce na Kladensku i další posily včetně dvou slovenských mladíků z Banské Bystrice, resp. Žiliny.

Podtrženo, sečteno – pro sezimoústecké fotbalisty bude nedělní pohárový duel mimořádnou výzvou.

„Je to v podstatě odměna za to, že si kluci účast v poháru vybojovali," nechal se slyšet místopředseda oddílu TJ Sokol Ladislav Šebek mladší. „Možnost zahrát si proti tolika hráčům, kteří nastupovali v nejvyšší soutěži, samozřejmě nemají každý den. Chtěl bych na zápas pozvat diváky, také pro ně by to měl být parádní zážitek," doplňuje muž, který sám podobné zápasy okusil z opačného pohledu. „Když jsem působil v Jihlavě, nejezdili jsme na podobná utkání rádi. Soupeř z nižší soutěže se proti nám chtěl vytáhnout a hráli s obrovským nadšením, zatímco pro nás to byla v podstatě nemilá povinnost," říká s úsměvem Ladislav Šebek.

Dodejme, že fanoušci domácího Sokola uvidí poprvé v akci dalšího exligistu Milana Bartesku, který si v nové sezoně připojí k označení trenér visačku se slovem „hrající".