Do táborského regionu zavál Velký pátek vítěznou náladu. Vedoucí Soběslav si navzdory nepříjemným komplikacím v závěru utkání poradila s Třeboní a před šlágrem v Katovicích si uhájila devítibodový náskok v čele tabulky. Po měsíčním půstu konečně zabrali i Želečtí, jimž se podařilo otočit domácí duel s Dačicemi.

Naproti tomu mužstvo Plané nedokázalo v Rudolfově navázat na skvělou druhou půli předchozího utkání s Osekem a především vinou gólů inkasovaných v úvodu obou poločasů prohrálo 2:4.

SOBĚSLAV – TŘEBOŇ 3:2 (1:0)

Branky Soběslavi: Šmídmajer 2, Dvořák.
Radek Hajič, trenér Spartaku Soběslav: „Tři body máme, což je fajn, ale vývojem zápasu jsem rozmrzelý. Do 73. minuty jsme byli fotbalovější, hráli jsme trpělivě a zaslouženě vedli 3:0. Už vícekrát se nám ale stalo, že za takto rozhodnutého stavu přestaneme hrát a máme v závěru velké problémy. Soupeř si sice po proměněné penaltě na 3:2 už nic nevytvořil a opět jsme to na konci velmi dobře zvládli, ale je to pro nás samozřejmě varování.“
SOBĚSLAV: Kuník – Chotovinský, Podráský, Boháč, Maršík – Fischer (83. Hromada), Nohava, Žalda, T. Mazouch (69. Janoušek) – Šmídmajer (90. M. Mazocuh), Dvořák (77. Peltán).

ŽELEČ – DAČICE 2:1 (0:1)

Branky Želče: Sokolt, Janošík.
Roman Lukáč, trenér Sokola Želeč: „Hlavně v prvním poločase to byl z naší strany zase festival vyložených šancí, ale žádnou z nich neproměníme a podle toho to pak také vypadá. Hosté jednu ze svých příležitostí využili a znovu nás to dostalo pod tlak. Povedlo se oživení střídajícími hráči, kteří to vzali za správný konec a podařilo se nám utkání zlomit. Doufám, že nám to do příštích zápasů pomůže.“
ŽELEČ: Hovorka – Šmrábek, Petr, Pavličko, Podroužek (46. Rabiňák) – Kukučka, Holub (58. Janošík), Švec, Sokolt, Šváb (88. Franěk) – Novotný.

RUDOLFOV – PLANÁ 4:2 (2:0)

Branky Plané: Do Trung, Trčka z penalty.
Radim Hešík, trenér Sokola Planá nad Lužnicí: „Chtěli jsme navázat na výkon ze druhého poločasu proti Oseku, ale bohužel nás sráží začátky. V Rudolfově jsme hned ve druhé minutě inkasovali gól, což se na nás ve zbytku poločasu podepsalo. Do druhé půle jsme šli s tím, že se i za takového stavu umíme porvat o výsledek, ale znovu jsme hned v úvodu dostali třetí gól. Od té chvíle jsme chytili otěže zápasu, i když soupeře ještě zvýšil na 4:0, a bylo to z naší strany zase velmi dobré, ale bohužel to opět přišlo pozdě. Snahu kluci mají, fotbal také hrát umějí, ale bohužel to mají až příliš v hlavách. Chce to víc času, ale rozhodně nic nebalíme.“
PLANÁ n/L.: Fajfrlík – Sedláček, Handrejch, Štiak, Janovský – Švec (88. Jílek), Pösinger, Pospíchal (72. Římanek), Do Trung – Široký (72. Voneš), Trčka.