Bylo nevlídno, větrno i deštivo, přesto však táborští fanoušci nemuseli devadesáti minut strávených na divizním fotbale litovat. Nedělní duel mezi domácím FK Táborsko a lídrem tabulky z Horních Měcholup je svou kvalitou zahřál, aniž by k tomu potřeboval byť jen jednu vstřelenou branku.

Oba farmářské celky se na utkání vyzbrojily několika hráči z ligových kádrů FC MAS Táborsko a žižkovské Viktorie, což také přispělo k nadprůměrnému tempu divizního utkání. Duel, který byl na Svépomoci k vidění, nakonec museli ocenit i trenéři obou mužstev. „Hrál se rychlý a důrazný fotbal se vším všudy, tedy s výjimkou gólů. Divákům se ale určitě musel líbit,“ tvrdí domácí kouč Jan Klimek a jeho protějšek Jindřich Trpišovský mu přizvukuje: „Určitě se jednalo o nejkvalitnější zápas, který jsme na jaře hráli. Na divizi to bylo hodně kvalitní utkání. My jsem rádi, že jsme pošesté v řadě neinkasovali,“ připomíná skvostnou bilanci hostujícího týmu jeho lodivod.

Konečná remíza se tentokrát určitě stala odměnou pro obě mužstva. Pravdou je, že k vítězství nakonec kráčeli rázněji táborští hráči. S blížícím se závěrem druhého poločasu se misky vah zlehka překlápěli na jejich stranu a pramenil z toho dokonce gól vstřelený Janem Stoszkem. Ten se však nakonec do výsledku utkání nepromítl. Důvod? Verdikt německých rozhodčích, kteří řídili divizní utkání na Svépomoci v rámci nastolené svazové spolupráce českých a německých arbitrů. Hlavní sudí Laumar dal při zmiňované situaci na intervenci svého asistenta a branku táborského kapitána neuznal pro jeho předchozí údajný faul. „Bylo to opravdu nepochopitelné rozhodnutí,“ čílil se Jan Klimek, ale podle všeho naprosto oprávněně, neboť počínání jeho svěřence se jako nedovolené rozhodně nejevilo.

Navzdory této situaci ale kormidelník FK Táborsko označil dělbu bodů za spravedlivou a nezapomněl zasypat svou družinu lavinou pochvalných slov. „Za přístup k utkání si celý tým zaslouží pochvalu. Hráli jsme dobře už proti rezervám Slavie i Dukly a zaslouženě zvítězili. Tentokrát nám k tomu samému chybělo i trošku štěstí. Z jednotlivců bych vyzdvihl Lukáše Macha, který sice neproměnil svou šanci z prvního poločasu, ale svedl hodně tvrdých soubojů a rval se na hrotu, i když to měl hodně těžké. Kuba Kalášek i další hráči z obrany si dokázali pohlídat Petra Mikolandu, který přesto ukázal svoje kvality, a dokud měl sílu, byl pro nás hodně nebezpečný,“ chválí Jan Klimek své hráče i bývalého útočníka West Hamu United coby největší osobnost Hornoměcholupských.

Po souboji s vedoucím týmem tabulky okusí fotbalisté FK Táborsko atmosféru jihočeského derby. Už v sobotu se představí divákům v Čížové.