Hanáci se do zápasu pustili zhurta a obranu hostů řádně prověřovali. Několik výborných zákroků převedl gólman Táborska Toma. Defenziva hostí vydržela pevná do 35. minuty, kdy skóroval Navrátil a poslal Sigmu do vedení.
Po změně stran bylo část hry aktivnější Táborsko a v 56. minutě mohutně zaduněla tyč olomoucké branky po ráně Šimla. Bohužel pro Jihočechy neuspěl z následné dorážky ani Džafič.
Utkání tak vlastně rozhodla 63. minuta a domácí Vašíček, který nadvakrát překonal Tomu. Tady se utkání zlomilo a Sigma přidal Ordošem a znovu Navrátilem ještě dvě branky navrch. V případě Navrátila šlo opět o dorážku po dalším zákroku Tomy. Zkušená Sigma vyučila Jihočechy v produktivitě a efektivitě hry.

SK Sigma Olomouc - FC MAS Táborsko 4:0 (1:0)
Branky: 35. a 76. Navrátil, 63. Vašíček, 67. Ordoš.
Rozhodčí: Proske – Kožár, Fišer.
ŽK: Bystroň, Ordoš – Javorek. Diváci: 2 809.
SK Sigma Olomouc:
Reichl – Hála (73. Kušnír), Bystroň, Šindelář, Vepřek – Navrátil (78. Javůrek), Houska, Cana (61. Plšek), Ordoš, Petr – Vašíček.
FC MAS Táborsko:
Toma – Sladký, Mráz, Cíferský (4. Hric), Tusjak – Šiml (86. Surynek) – Džafić, Nešický, Javorek, Presl (77. Kočí) – Musiol.

Hodnocení trenéra FCT Radima Nečase:
„Už v první minutě utkání se nám zranil stoper Cíferský, jehož svalové zranění může být dlouhodobější. Uvidíme po vyšetření. Sigma byla v úvodu zápasu aktivnější, živější a zatápěla nám. Když už se zdálo, že jsme nápor Olomouce přežili, nabídli jsme domácím skórovat svou nerozhodností. My jsme měli v prvním poločase určité pološance, ale nedotáhli jsme je do konce. Ve druhém poločasu jsme byli aktivnější my, řekl bych, že jsme byli deset, patnáct minut lepším týmem. Svou aktivitu jsme završili střelou Ondry Šimla do tyče. Za několik minut jsme inkasovali z protiútoku branku od Vašíčka. Místo, aby to bylo 1:1, na ukazateli svítilo 2:0. Nechtěli jsme být zalezlí, chtěli jsme s utkáním ještě něco udělat, ale zkušená Sigma si na nás počkala a z brejků přidala další dvě branky. Její vítězství je jednoznačné, ale pro nás hodně kruté, což uznali i domácí. Musíme uznat kvalitu Olomouce, ale výsledek 4:0 neodpovídá obrazu hry. My se teď musíme soustředit na naši nadcházející sérii čtyř zápasů, v nichž budeme třikrát hrát doma a pojedeme do Kolína. Chceme v nich získat nejvíce bodů."