Jak ale sám říká, tehdy si zahrál jen pár vteřin. Za debut v nejvyšší soutěži tudíž považuje až zápas, který odehrál v dresu českobudějovického Dynama v posledním kole letošního ročníku I. ligy na Letné proti Spartě.

S jakými pocity jste na plac šel?

Trošičku nervózní jsem byl, ale postupem času a tím, jak jsem se víc zapojoval do hry, ta nervozita opadala. Myslím, že jsem se pak dostal i do patřičného tempa. Určitě to pro mě byl veliký zážitek.

I kvůli známým událostem, které zápas provázely?

Samozřejmě, že tam hlavní pozornost na sebe strhli fanoušci, kteří řešili pana Hřebíka a Tomáše Řepku. V tomto směru se zápas z normálu určitě vymykal. Navíc Sparta měla zápas jasně ve svých rukou, těch 0:3 taky není moc dobrá vizitka. Byť Sparta je Sparta. Byla jasně lepší.

Vy jste přišel v průběhu sezony do Budějovic na hostování jistě s cílem prosadit se do prvoligového kádru, což se vám ale povedlo až v úplně posledním kole a navíc zřejmě jen díky tomu, že tým trápila velká marodka…

Pochopitelně, že jsem do Budějovic šel s přáním dostat se do kádru a mít i nějakou příležitost v lize. Jenže i Budějovice měly nabitý kádr, navíc se mužstvu už od konce podzimu dařilo, vyhrávalo se a nebylo třeba sestavu měnit. Bylo těžké se do ní dostat a je jasné, že i na Spartě jsem naskočil do zápasu jen kvůli tomu, že se Petr Javorek zranil.

Vy jste v sezoně převážně nastupoval ve Strakonicích, ty se ale pořádně rozjely až ve druhé půlce jara. Takže ani tady ta sezona až tak ideální nebyla?

Máte pravdu, nebyla. Jako mužstvo jsme měli lepší i slabší zápasy. A myslím si, že to je i můj případ. I mé výkony byly lepší i slabší. Tak to však ve fotbale je.

Slabší zápas jste sehráli i teď proti Tachovu. Přitom jste měli téměř ligovou sestavu…

Každý od nás očekával výhru. Snadnou výhru. Zřejmě se projevilo podcenění z naší strany, a to od všech hráčů. Jeden to podcení, druhý to podcení, třetí se chytne a pak už to jde dolů a ten výkon zákonitě nemůže být dobrý.

Vy jste tři góly dali, což není tak zlé. Jenže jste taky tři góly dostali, a to je daleko horší…

A úplně nejhorší je, že jsme je dostali za deset minut. To je hodně špatné, prostě jsme to odflákli. Ty dva body jsme si ztratili sami.

Jak to s vámi bude dál?

Hostování tady mám do léta, teď mi končí. A v Jablonci mi končí i smlouva. Když jsem z Bohemky odcházel, smlouvu jsem v dorostu neměl. Můj tehdejší manažer pan Paska mi zařídil přestup do Jablonce, zda to však byla dobrá varianta, to v tuto chvíli říct nedokážu. V Budějovicích mám opci a teď se řeší, zda ji Budějky uplatní, nebo ne. Co tudíž se mnou bude dál, je ve hvězdách. Co bude, prostě vůbec netuším.

Naštěstí stále ještě jste hodně mladý hráč, všechno tudíž máte ještě před sebou!

To je sice možné, jenže ty výkony moje byly všelijaké… A hlavně já teď, pár minut po Tachovu, jsem hodně zklamaný. Po takovém zápase se hodně těžko hledají slova…

Strakonice hostí béčko Dukly už ve středu

Fotbalisté strakonické farmy prvoligového Dynama se v divizní předehrávce střetnou s béčkem ligové Dukly Praha už ve středu od 17 hod. na hřišti Fezka.

V sobotu svěřenci trenéra Zdeňka Procházky po úspěšné sérii šesti výher v řadě ztratili doma s Tachovem dva cenné body (ve druhé půli vedli už 3:0, ale nakonec hráli jen 3:3).

Napraví si ve středu před svými fanoušky reputaci?