Táborsko odjede v sobotu po obědě už ke svému osmému venkovnímu duelu. Zatím na hřištích soupeřů čtyřikrát vyhrálo a třikrát remizovalo. Oblíbeným rčením trenéra FC MAS Petra Frňky je, že statistika zápasy nevyhrává. „Ve Zlíně nás čeká nepříjemný soupeř, který má výbornou organizaci hry. Má dobrou přechodovou fázi, brejky a umí také standardní situace," uvedl Petr Frňka.

Podle jeho názory má Zlín velmi dobrý tým a postavení v tabulce neodpovídá kvalitám kádru. „Viděl jsem několik jeho zápasů. Například s Olomoucí sice prohrál, ale sehrál vyrovnání utkání, měl více šancí než soupeř. Naposledy zaváhal v Opavě, o to více bude chtít tuto porážku doma proti nám odčinit," míní trenér jihočeského klubu.

Mezi Zlínem a Táborskem existuje více méně vyrovnaná bilance vzájemných zápasů. Jihočeši rádi vzpomínají na loňský podzimní televizní duel, kdy sice v první půli tahali na Letné za kratší konce, ale po výborném výkonu ve druhém poločase zvítězili 1:0 brankou Javorka.

Táborsko má pro zápas se Zlínem obvyklou motivaci: uspět, udržet se v horních patrech tabulky, předvést kvalitní kombinační fotbal. „Na utkání se těšíme. Na stránkách Zlína o nás píši pochvalně, také já musíme soupeři vyseknout pochvalu. Znovu vyzdvihuji jeho skvělou organizaci hry. Čekám vyrovnané utkání, které nemá favorita a rozhodnou ho drobnosti. Pokusíme se ve Zlíně vyhrát," řekl Petr Frňka.
Zápas bude řídit trojice rozhodčích Pechanec - Kotík, Vaňkát.