Na jaře nemohli fanoušci Petra Javorka vidět kvůli zranění, které si způsobil na tréninku při střetu s Ivanem Cíferským. Nakonec se musel podrobit operaci. Nadcházející fotbalová sezona bude pro Petra Javorka těžká, ale jak sám říká, cítí se lépe a těší se na ni.

Máte za sebou operaci. Jak se v současnosti cítíte?
„Na jaře jsem se zranil při tréninku. Vyústilo to tak, že jsem se na konci května musel podrobit operaci a podstoupit artroskopicky zákrok menisku. Naštěstí operace pro mě dopadla dobře a cítím se mnohem lépe než před samotnou operací."

Kdy předpokládáte, že se na hřiště vrátíte?
„Uvidíme, jak to budu všechno zvládat, po zranění jsou začátky vždycky náročné. Do tréninku jako takového se zatím nezapojuji, mám svůj individuální plán. Ani jsem nezačal tak trénovat, jako spíše posilovat. Chodím do posilovny a rehabilituji. Tak do měsíce bych chtěl být schopen nastoupit do zápasu, uvidím, jak na tom nakonec po zdravotní stránce budu."

Byl jste s týmem na letním soustředění v Písku. Splnilo svůj účel? Jak jste ho zvládl?
„Týdenní příprava v Písku byla náročná. Tréninky byly intenzivní a nebylo jednoduché se po operaci zase zapojit. Usilovně se na sobě snažím pracovat, nechci nic zanedbat. Potřebuji posílit a zpevnit koleno, aby bylo schopno plné zátěže. Myslím si, že soustředění určitě splnilo ten účel, s jakým tam mužstvo jelo."

Říkal jste, že máte za sebou těžkou přípravu. Jak tedy vidíte nadcházející fotbalovou sezonu?
„Doufám, že se intenzivní tréninky a náročná letní příprava odrazí na výsledcích. I když bude sezona pro všechny určitě velmi těžká, věřím, že se na ni připravíme dobře a budeme se pohybovat v horních patrech tabulky. Rád bych, aby se týmu dařilo, a hlavně bych si přál, aby naše hra fanoušky bavila."

Autor: Kateřina Betáková