Ondřeji, FC MAS Táborsko má za sebou stejně jako soupeři čtyři jarní mistrovská utkání. Je zisk sedmi bodů optimální?
„Před začátkem jarní části sezony bychom s tím byli asi spokojeni, ale s odstupem můžeme říct, že v Mostu jsme domácím body darovali. Prohráli jsme si to tam sami. Cením si teď bodu ze Sokolova, tam moc soupeřů neuspěje. Vedli jsme jedna nula, ale konec první půle byl z naší strany hodně špatný. Kromě vyrovnávací branky jsme mohli dostat ještě dvě. Druhý poločas byl vyrovnaný se šancemi na obou stranách. Remíza je spravedlivým vyjádřením dění na hřišti. V Mostu jsme také vedli, ale pak jsme inkasovali po dvou standardkách, které jsme prospali. Poztráceli jsme pět bodů, ale to už je za námi. už se to stalo. Je to minulost a musíme jít dál."

Který duel byl podle vašeho názoru na jaře nejtěžší?
„Teď v Sokolově. Bylo to náročné střetnutí. Druhý poločas se hrálo nahoru dolů. Prvních třicet minut jsme tam byli velmi aktivní, ale dali jsme jen jeden gól z penalty."

Čekal bych, že uvedete zápas doma s Hradcem Králové?
„Na tento zápas jsme byli hodně natěšeni. Byli jsme v euforii, užili jsme si to. Po zápase v Sokolově jsem byl ale hodně vyčerpaný. To neznamená, že utkání s Hradcem nebylo těžké, ale zvládli jsme ho."

Jde na vás chvála, že jste nenápadný hráč, bez něhož by ale tým nefungoval. Co vy na to?
„To mě těší, ale na hřišti je nás jedenáct, fotbal se hraje kolektivně. Teď se nám hra daří, předvádíme dobrý fotbal. Není to jen o mě!"

Jak se na jaře cítíte?
„Zatím dobře, žádné zranění, žádná nemoc. Musím to zaklepat. Drobné šrámy po zápase k fotbalu patří."

Zranění se nevyhýbají vašim spoluhráčům. Jak vnímáte, že poslední tři kola chybějí vždy tak dva, tři?
„Je to boj. Ale myslím si, že hráči, kteří naskočili za ně, obstáli se ctí."

Je před vámi sobotní domácí zápas s Vlašimí, kterou vede trenér Vlastimil Petržela. Přisuzujete duelu zvláštní význam?
„Ani ne. Chceme vyhrát, ať proti nám stojí Hradec Králové, nebo Vlašim. Náš brankář Michal Toma přišel do Táborska právě z Vlašimi, takže máme informace, kdo a jak tam hraje. Proti Vlašimi musíme být ostražití, nic nepodcenit. Jak už jsem jednou řekl, chceme zápas vyhrát."

V klubu jste na ročním hostování. Dokážete si představit, že byste tu zůstal i po létě 2014?
„Možná ano. To je ještě daleko. Nikdo mě zatím nekontaktoval, vše je otázkou jednání mezi kluby. Třeba ano, pokud se dohodneme, třeba tady zůstanu."

Teď se hodně mluví o výstavbě nového stadionu v Táboře. Jak na to reaguje hráčská kabina?
„Že je to super aktivita FC MAS Táborsko. V Sezimově Ústí není stadion zrovna komfortní, je rozlehlý, diváci jsou daleko. Kdyby se podařilo stadion vybudovat, my bychom byli jen rádi. Každý hráč si rád zakope na stadionu, kde jsou blízko tribuny a je tam dobrá atmosféra."

Zatím se s mužstvem pohybujete na postupových příčkách. Bez ohledu na stadion, tam se děj vůle boží, myslíte si, že máte na to udržet se na prvním nebo druhém místě tabulky?
„Ještě zbývá do konce soutěže hodně kol. Ted se cítíme dobře, daří se nám, odvádíme slušné výkony, ale já bych nepředbíhal, šel bych od zápasu k zápasu, soustředil bych se na naše výkony. Stát se může cokoliv, na první příčky se mohou dostat Budějovice, zvedá se Viktorka Žižkov, silní jsou Sokolov nebo Varnsdorf."