Dle trenéra Miroslava Soukupa by se jeho svěřencům sice jelo k sobotnímu zápasu líp, kdyby doma s Duklou vyhráli, ani to by ale nic neměnilo na cílech, s nimiž tým do Příbrami míří. „Tři body z utkání s Duklou by se samozřejmě hodily, my ale musíme ve všech zápasech tu motivaci hledat stejnou. Naše vůle uspět by všechna utkání měla být stejná. V žádném zápase nic nepodcenit, v každém hrát s maximální zodpovědností. Až po zápase si můžeme říct, zda ten zápas pro nás byl jednoduchý, nebo naopak třeba nejtěžší v sezoně," říká kouč Dynama.

Se stejnou filozofií přistupuje Soukup i k zápasu v Příbrami, kde změří síly předposlední a poslední celek aktuální prvoligové tabulky. „Já duely Příbrami samozřejmě sledoval a mám z jejich hry i určitou analýzu. Vím, že se jim výsledkově tolik nedaří a že tam došlo stejně jako u nás ke změně trenéra," podotýká.

Příbram minulé kolo získala cenný bod v Jablonci, byť ještě osm minut před koncem prohrávala 0:2. „Jablonec dle mého názoru po většinu času ve hře jasně dominoval a mohl vést větším rozdílem, nicméně nemůžeme přehlédnout, že Příbram ani za stavu 0:2 nerezignovala a nevzdala to, proto uspěla. Na to si musíme dávat pozor," připomíná Soukup.

Naopak doma se Slováckem dle něj Příbram tak přesvědčivá nebyla. „Z obou stran to byl hodně opatrný fotbal a nakonec Slovácko si po jedné povedené akci v závěru odvezlo všechny tři body," viděl Soukup i jinou Příbram. „Teď ale do zápasu s námi půjde určitě s cílem zvítězit, protože je na tom stejně jako my. S tímtéž cílem ale pojedeme k zápasu i my. Je třeba se pokusit ty body, které jsme doma s Duklou ztratili, tady získat zase zpátky," burcuje své svěřence nový kouč Dynama.

Velké změně ve složení týmu Soukup nechystá. „Nějaké zdravotní problémy jsme sice řešili, všechno to ale bylo lehčího rázu a ve čtvrtek už tým byl zase pohromadě," oddechl si budějovický kouč, drobnější korektury v sestavě oproti zápasu s Duklou ale nevyloučil. „Na jednom dvou postech možná v nominaci jisté změny budou, v tuto chvíli však karty odtajňovat ještě nechci."

Mužstvu věří. „Od všech cítím, že jsou na zápas nažhaveni, a jsem přesvědčen, že ti, co dostanou šanci, ať od začátku, anebo v průběhu utkání, k tomu přistoupí minimálně s takovou zodpovědností jako minule s Duklou," pevně doufá trenér Soukup.

Hráči Příbrami by rádi potvrdili bod z Jablonce. „Chceme navázat na zlepšenou druhou půli v Jablonci," zdůraznil pro klubový web autor vyrovnávací branky Petr Trapp. „S takovým fotbalem půjdeme nahoru, a když podobnou hru předvedeme i s Budějovicemi, tři body získáme," dodal.

Jedeme urvat body, slibuje Machovec

Až v sedmém kole letošního ročníku I. ligy se před týdnem v duelu s Duklou Praha na levý kraj obrany po svém zranění vrátil Jaroslav Machovec (26).

Sice jste už hrál na farmě, ale liga je přece jen něco jiného. Jak jste se cítil?

Cítil jsem se výborně. Břicho drží, žádný problém, takže spokojenost.

Z přímého kopu jste trefil dokonce břevno.

Byla tam ještě tyč, takže brankář neměl nárok. Škoda, že to tam nepadlo, ten kousíček štěstí nám chyběl.

Takže v sobotu v Příbrami bude trestňáky zprava kopat levačkou zase vy?

Teď po tréninku jsme tam se Sandrem ještě chvíli zůstali a zkoušeli si přímáky kopat. Bude je kopat buď on, nebo já.

Vy jste herní jistotu získívali na farmě ve Strakonicích. byl jste rád, že jste si aspoň tam mohl zahrát?

Určitě. Hrozně moc mi to pomohlo. Rozehrál jsem se, ale hlavně jsem si ověřil, jak mi to břicho bude držet.

Příbram jste loni dvakrát porazili, takže na ni máte příjemné vzpomínky, ne?

Doma jsme vyhráli 4:1, ale já pro zranění kotníku nedohrál. Vyhráli jsme i v Příbrami a díky tomu jsme se pět kol před koncem v lize definitivně zachránili.

Věříte, že byste v Příbrami mohli bodovat i teď v sobotu?

Zase tam jedeme pro plný počet bodů a uděláme pro to maximum.

Jenže Příbram, byť bodů tolik zatím nenahrála, špatné mužstvo nemá. Před týdnem v Jablonci prohrávala 2:0, ale v posledních deseti minutách dokázala vyrovnat.

Koukali jsme na video a víme, jako sílu Příbram má. Nicméně jak říkám, nejedeme tam prohrát. Prostě tam jedeme nějaké body urvat.

Na koho v Příbrami si budete muset dávat hlavně pozor?

Musíme si dávat pozor na ně na všechny. Jak jsme totiž viděli s Jabloncem, oni umí hrát až do konce. Tím to s nimi bude těžší. Hlavně kraje si musíme ohlídat, odtud se budou snažit dávat nakopávané balony.

Riegel: Je to pro mně jiný zápas, i v něm ale jde o tři body

Pokud se v sobotu v Příbrami dvaatřicetiletý Jan Riegel znovu objeví v sestavě Dynama, čeká ho pikantní souboj. V Příbrami s fotbalem začínal a stále tam také i žije.

Minulou sobotu proti Dukle jste nastoupil v letošní lize prvně, hodně jste se tudíž na ten zápas těšil?

Úplně první letošní start to nebyl, protože už v prvním kole proti Olomouci jsem se na konci na hřiště dostal. Bylo ale jen asi na pět minut.

Naproti tomu teď jste hrál od začátku a celý zápas, navíc trenér vás na tiskovce chválil. Takže spokojenost?

Zda mě trenér chválil, to nevím, mě ale mrzí, že jsme zápas nedotáhli do vítězného konce. Měli jsme to rozehrané velice dobře a je veliká škoda, že jsme tu druhou půli už tak ideálně nezvládli. Řekl bych, že jsme jinak v zápase hráli docela dobře. Alespoň těch zhruba šedesát minut určitě.

Hlavně v první půlhodině jste Duklu hodně zmáčkli. Byl to záměr, na ně takhle vletět?

Jistě, takové pokyny jsme od trenéra měli. Abychom šli hodně aktivně a také obranu vysunuli dopředu. Myslím si, že se nám to i dařilo. Škoda, že jsme si nepřipravili víc gólových šancí.

Hrál jste na kraji obrany, nesedí vám spíš post v jejím středu?

Já nějak vyhraněný post nemám. Kam mě trenér postaví, tam jdu. Jsem rád, že hraji. To je pro mě hlavní.

Teď hrajete v Příbrami, kde jste s fotbalem začínal. Jsou pro vás zápasy s Příbramí tudíž stále trošku jiné než ty ostatní?

Samozřejmě, že ano. Pořád tam bydlím a nějaké bývalé spoluhráče tam pořád mám. Nic to ale nemění na tom, že i tam se bude hrát o body jako všude jinde. Samotný zápas tak rozdílný od těch jiných tudíž nebude.

Mluvil jste s někým z Příbrami? Jaká je tam před sobotním zápasem atmosféra v kabině?

Už moc v kontaktu s nikým nejsem, jen s Lukášem Pleškem jsem se bavil, ale že by mi říkal něco z kabiny, to ne. Oba víme, že to pro nás i pro ně bude hodně důležitý duel.

Na jaře jste v Příbrami vyhráli 2:1 a tím se definitivně v lize zachránili. Věříte si i i teď?

Byť jsem tam šel jen asi na dvě minuty, byl jsem u toho, to je pravda… A těch 2:1? To bychom určitě brali.