Zelenobílí v předposledním kole ročníku nedokázali v záchranářském souboji porazit doma Viktorii z Mariánských Lázní, ztratili vedení a po prohraném penaltovém rozstřelu brali jen bod, což je srazilo na sestupovou příčku. Při rovnosti bodů s Přešticemi mají totiž slavojáci horší vzájemnou bilanci a na Dobříš nyní ztrácejí bod. V posledním kole tedy potřebují bodovat v Hořovicích a budou doufat v pomoc dalšího jihočeského týmu ze Soběslavi (hraje s Dobříší).

„Domácí utkání proti urputně bránícím soupeřům prostě hrát neumíme. Nemáme na to vhodné hráčské typy. Co je platné, že jasně dominujeme v držení míče, vynutíme si převahu, dostaneme se i do šancí, ale góly z toho dáváme hrozně těžko. Kluci makali, v několika situacích chyběl krůček, ale… A když se pak konečně dostaneme do vedení, tak za chvíli inkasujeme z prakticky jediné střely soupeře na branku za celý zápas, navíc ze standardky a z hlavičky asi jejich nejmenšího hráče… Takový je ovšem fotbal. Skládat zbraně určitě nebudeme! Situace je kritická, ale je to pořád ještě hratelné! Rozhodne poslední kolo. Musíme se porvat o body v Hořovicích a doufat, že nevyzpytatelná Soběslav bude v Dobříši bojovat za Jihočechy!“ řekl po domácí derniéře krumlovský trenér Václav Domin.

Č. Krumlov – Mar. Lázně 1:1 (0:0) pen. 4:5, branky: 56. Novák z penalty – 63. Nedbalý, ŽK 2:4 (u domácích Persán, Beránek), ČK 0:2 (Kravar, Šmejkal), rozhodčí Cichra, 167 diváků, Slavoj: Říha – Beránek, Dudák, Švec, Mravec – Tůma (69. Sláma), Novák, Kroupa (82. Neckář), Persán – Wagner, Tauber.