Dějištěm střetnutí druhé nejvyšší soutěže mezi domácím FC MAS Táborsko a Olympií Praha se stal poprvé nový, byť stále nedokončený stadion v táborské Kvapilově ulici.

Druhá fotbalová liga se vrátila do Tábora po dlouhých osmadvaceti letech, kdy u Jordánu na sousedním stadionu Míru bojovala o body tehdejší VTJ Tábor. Domácí soubor do ní vyrukoval v nových dresech se třemi otazníky na prsou coby výzvou pro případného sponzora, který by toto prestižní místo pro reklamu obsadil. 

Na premiéru hráčů Táborska v novém prostředí bylo zvědavo parádních 1285 diváků. Na zatím jediné tribuně zůstalo jen několik volných sedaček a prázdný oddělený sektor pro fanoušky hostů.  

Jedním z těch, kteří si nenechali ujít historicky první druholigový duel na „Kvapilce“, byl i Jan Lang z Tábora. „Je to paráda, konečně hraje Táborsko ve fotbalovém prostředí. Ti, co přišli na fotbal, musejí být spokojení. Pokud někdo dorazil hlavně na klobásu a pivo, musel dlouho čekat, ale to je počtem diváků i tím horkem,“ řekl s úsměvem.

Stadion oficiálně otevřely fotbalové legendy po boku malých benjamínků FC MAS. Dlouho to ale vypadalo, že bude mít debut v novém působišti pro domácí hořkou příchuť.

Celek Táborska byl v první půli horším týmem a odnesl si do kabin možná ještě lichotivé jednobrankové manko. Po přestávce se Jihočeši chopili taktovky a hostujícímu brankáři Frydrychovi skončila dovolená. Zvýšená iniciativa i nasazení domácích fotbalistů ovšem k vyrovnání nevedly, a když využil v 67. minutě luxusního prostoru v domácím vápně Liener, bylo s Táborskem zle nedobře. Pomyslná flinta do žita ovšem nedopadla. Svěřenci trenéra Nádvorníka zůstali při aktivitě z úvodu druhého poločasu a vyplatilo se jim to. V 78. minutě pozvedl z popela modro-bílou zástavu Musil, který z dorážky snížil na 1:2. V 89. minutě vybuchlo bezmála třináct stovek diváků nadšením – střídající mladíček Kostka prokázal před Frydrychem příkladný důraz a procedil puk za brankovou čáru – 2:2.

U tohoto stavu už zůstalo a z tribuny nakonec vyprovázel domácí družinu potlesk. Díky nezměrné vůli otočit zápas z nepříznivého stavu 0:2 zasloužený…

FC MAS TÁBORSKO – OLYMPIA PRAHA 2:2 (0:1)

Branky: 78. Musiol, 89. Kostka – 23. Ruml, 67. Liener. Žluté Karty: 30. Klusák – 28. Dordević, 59. Žežulka. Rozhodčí: Lerch – Flimmel, Šimáček. Diváků: 1285.

Sestavy - FC MAS Táborsko: Toma – Klusák, Navrátil, Zavadil, Souček – Kučera – Prošek, Nešický (73. Kostka), Mysliveček (64. Kopřiva), Veselý (52. Mršić) – Musiol. FK Olympia Praha: Frydrych – Maršálek, Frizoni, Žežulka, Vopat (90. Kuťák) – Liener (75. Novák), Verner, Ruml, Bareš (69. Duben) – Opluštil, Dordević.