Výsledek hovoří jednoznačně ve prospěch vysokého favorita, jakým Sparta bezesporu byla. Tým letenského kormidelníka Stramaccioniho, nabitý v létě řadou zahraničních akvizic, sice na podzim ani v evropských pohárech, ani v domácí lize příliš nezářil, proti jedenáctému mužstvu druholigové tabulky nicméně roli favorita nakonec splnil. Byť se tak stalo až po změnách v sestavě, k nimž po prvním poločase došlo.

Do druhé části duelu totiž favorit šel za stavu 2:2, navíc musel dotahovat dvougólový náskok soupeře. „Jsme teprve na začátku přípravy, to ale neomlouvá náš špatný začátek. Nesmí se stát, abychom hned na začátku dvakrát inkasovali,“ zlobil se po zápase Radoslav Kováč, jenž je ve Spartě asistentem trenéra Stramaccioniho.

Spokojen po zápase však nebyl ani trenér Táborska Roman Nádvorník. „V první půli jsme hráli tak, jak jsme si představovali, dali jsme dokonce dvě první branky zápasu a vedli 2:0,“ poznamenal včera při hodnocení zápasu pro Deník kouč Táborska a dodal, že dát dva góly Spartě, byť jen v přípravě, se tak často nestává. „Do přestávky sice domácí dokázali vyrovnat, přesto první poločas jsme neodehráli špatně,“ ocenil.

Naopak s výkonem svého mužstva ve druhé části zápasu byl Nádvorník hrubě nespokojen: „První půli hráli naši kmenoví hráči, ti zápas zvládli dobře. Do druhé půle naskočili hráči, kteří přišli na zkoušku, a ti naše očekávání rozhodně nenaplnili. Jejich hra pro nás byla velkým zklamáním, patřičnou kvalitu nepotvrdili a s jedním dvěma z nich se zřejmě v tomto týdnu už rozloučíme,“ nebral si táborský kormidelník žádné servítky .

Zápas se Spartou sledovali jen v civilu mj. jak Aleš Nešický, jenž na podzim patřil k největším oporám Táborska, tak i Jindřich Kadula, jenž k Jordánu přichází na hostování z Dynama. „Aleš Nešický koncem podzimu měl sádru, a tak měl ještě volno,“ vysvětlil trenér Nádvorník a dodal, že také Kadula měl na podzim nějaké zdravotní potíže. „Proti Bohemians by v sobotu ale měl do zápasu už určitě naskočit,“ ujistil kouč FCT.

Sobotním zápasem s Bohemkou zahájí Táborsko své působení v jedné ze skupin letošního ročníku tradiční Tipsportligy. která se bude hrát na umělce Slavoje Vyšehrad. Svěřenci trenéra Romana Nádvorníka tam po sobotním úvodním střetnutí s Bohemians si hned v úterý 16. ledna zahrají s pražskou Olympii (13) a své vystoupení v základní skupině zimní Tipsportligy zakončí příští sobotu 20. ledna zápasem proti druholigovému Varnsdorfu (1). Týden nato bude letošní Tipsport liga zakončena play off zápasy o konečné pořadí.