Fotbalisté FK Táborsko prošli o tomto týdnu léčebnou kůrou po výsledkově nepovedeném divizním střetnutí v Čížové. Její cíl je jasný – naladit znovu pozitivní jarní notu a co nejlépe se připravit na nedělní dopolední utkání proti mužstvu Hořovicka.

Ze středních Čech zavítá na Svépomoc velmi kvalitní tým, který je v aktuálním pořadí skupiny A sedmý a ztrácí na šesté Táborsko čtyři body. Jarní výsledky udělaly z hořovického mužstva velmi nečitelného soupeře. Do jara odstartoval pouhou domácí remízou s posledním Českým Krumlovem (2:2). Jen o týden později si ale odvezl všechny body ze hřiště vysoce favorizovaných Votic (1:0) a na tento úspěch navázal i doma, kdy stejným poměrem udolal v té době vedoucí Strakonice. Poté ještě svěřenci známého internacionála Jana Bergera náležitě potrápili dalšího favorita z Benešova, do výsledku se to však nepromítlo a ze soupeřova hřiště si nakonec odvezli porážku 2:3. Tím také hořovická jarní hvězda výrazně pohasla a následovaly dvě trpké porážky s Tachovem (0:1) a v Milevsku (0:2), tedy od týmů, které hrají o záchranu nejnižší republikové soutěže. Až před týdnem se fotbalisté z Hořovic znovu nadechli čerstvého divizního vzduchu a přehráli juniorku pražské Dukly hladce 3:0.

Ať už pozítří přijede soupeř do Tábora v jakémkoliv rozpoložení, je jasné, že se domácí musejí mít před jeho zkušeným kádrem v čele s Mojžíšem, Kaufmanem, Nademlejnským či Rampou pořádně na pozoru. Trenér FK Táborsko Jan Klimek přesto doufá, že jeho svěřenci složí úspěšný reparát za týden starou porážku v jihočeském derby. „Na utkání v Čížové jsem přestal myslet hned, jak skončilo," říká kouč. „Teď nás čeká série utkání, ve kterých bychom rádi uhráli maximum bodů. Platí to i o Hořovicku, které má sice kvalitní tým, ale myslím si, že je hratelné," věří Jan Klimek v sílu svého souboru.

Jeho základní jedenáctka se bude znovu definitivně skládat v závislosti na dohodě s trenéry druholigového FC MAS Táborsko, který hraje zítra ve Vlašimi. Tříbodový cíl pro nedělní domácí duel, jehož úvodní hvizd zazní v 10.15 hodin, se ale rozhodně nemění…