Ve středu Martin nastoupil v základní sestavě Táborska v pohárovém utkání právě proti Plzni (0:3). Na jaře tento šikovný a sympatický fotbalista prodělal poměrně náročnou operaci plic. Teď se vrací do své bývalé formy.

Měl pro vás pohárový zápas s Plzní jiný náboj, když jste prošel její líhní?
„Trošku asi ano. Je to samozřejmě dáno tím, že jsem tam hrál. Kdybychom ale dnes hráli s jiným ligovým mančaftem, tak by byla motivace stejná. Plzeň má fantastické mužstvo, pro mě samozřejmě nejlepší v první lize. Byl to krásný zápas. Nemáme se za stydět."

Viděl jsem, že jste si podával ruku s plzeňskými funkcionáři. Takže na vás nezapomněli?
„Ne, doufám, že ne. Není důvod proč. My jsme se nerozešli ve zlém. V Plzni my to nevyšlo, teď jsem tady. Vztahy s Plzní mám dobré."

Jak jste si zápas užil, jaké to pro vás bylo?
„Jsem hlavně rád, že jsem po operaci plic zvládl takhle kvalitní zápas v takovém tempu. Vydržel jsem celých devadesát minut, i když posledních pět minut už jsem šlapal vodu, ale to se dalo čekat. Jinak jsem si to užil. Přišlo plno lidí, za což bychom jim chtěli poděkovat. Podporovali nás, tleskali (zápas v ochozech vidělo skoro 4,5 diváků, pozn. autora)."

Myslím si, že to bylo za to, že Táborsko hrálo proti favoritovi i přes prohru velmi dobře…
„Souhlasím s vámi. Škoda inkasovaných gólů. Myslím si, že jsme měli kopat v prvním poločasu penaltu po faulu na Tondu Presla. Nemůžeme se na to ale vymlouvat."

S kým vy jste svedl na hřišti nejvíce soubojů?
„V mém prostoru jsem byl nejvíce v prvním poločase s Márou Bakošem, pak tam přešel Ondřej Vaněk. Nějaké souboje si pamatuji s Tomášem Hořavou, tedy s hráči, kteří hráli ve středu."

Teď se budete jistě soustředit na sobotní domácí utkání s Třincem, kde budou v sázce tři druholigové body…?
„Samozřejmě. Potřebujeme sbírat body. Třinec se dá porazit, hrajeme navíc doma. Budeme chtít vyhrát a být v tabulce co nejvýše. Doufám, že jsme lidi našim výkonem v poháru na zápas s Třincem pozvali."