Určitá naděje českobudějovických fotbalistů na záchranu v nejvyšší soutěži sice ještě existovala, pohybovala se však spíše v oblasti ryze teoretických úvah. „Jsme realisty a žádné iluze si neděláme," konstatoval smutně před utkáním trenér Pavol Švantner. „Je však naší povinností dohrát sezonu se ctí," dodal.

Jednu jistotu hráči Dynama měli: pokud by s Jihlavou v neděli večer nevyhráli, jejich osud by se bez ohledu na výsledky dalších ohrožených týmů už definitivně naplnil.

Jenže vyhrát s Jihlavou, to není hračka ani pro silnější týmy, než jaký v této době na jihu Čech je. Navíc, když nadějný útočník Linharta, jenž poslední zápasy hrál v dobré formě, pro potíže s kolenem nebyl ani na lavičce… Nahradil ho další mladík Wermke.

Domácí začali svižně, hned v první minutě kopali dva rohy v řadě a z toho druhého napálil Táborský míč zblízka do brankáře Hanuše a vzápětí po Sandrově nahrávce Hora sám před bránou mířil těsně vedle zadní tyče. Po deseti minutách se blýskl ostrou ranou z vápna mladý Wermke, jenž o sobě dal vědět i po půlhodině hry, kdy se po Horově centru vrhl po míči odvážnou rybičkou, a byť bránu netrefil, potlesk diváků sklidil.

Jihlava poprvé vážněji zahrozila v 19. minutě, kdy si na levé straně dobře uvolnil Vaculík a tvrdě vypálil, brankář Daněk si ale s jeho střelou k bližší tyči poradil.

Krátce před přestávkou ale hosté už udeřili – Tlustý utekl, dal míč pod sebe a agilně hrající Jungr nekompromisní ranou prostřelil Daňka.

Ještě do půle ale domácí dokázali vyrovnat, když po centru Táborského tentokráte už Wermke hlavou mířil přesně.

Do druhé půle vstoupili lépe hosté a jen díky dvěma výborným zákrokům brankáře Daňka, jenž vyrazil tvrdou ránu Masopusta a poté si poradil i s individuálním únikem téhož hráče, se skóre v začátku druhého dějství neměnilo. Domácí gólman v 65. minutě vychytal v čisté šanci i gólovou střelu Jungra a krátce nato na druhé straně vyrazil Hanuš střelu Hory.

Minutu před koncem se domácí přece jen vítězné trefy dočkali, když přímý kop Sandra lízl hlavou Halama a brankář Hanuš na míč k zadní tyči nedosáhl – 2:1.

Dynamo tudíž povinné tři body vydřelo, jenže jeho osud závisel kolo před koncem ligy na výsledcích na jiných stadionech – a ty pro něj příznivé nebyly. Po sedmi letech Dynamo první ligu opuští…

Dynamo Č. Budějovice – Vysočina Jihlava 2:1 (1:1)

Branky: 44. Wermke, 89. Halama – 40. Jungr. ŽK: Sandro, Klesa – Kučera. Diváci: 2375. Rozhodčí: Kovařík – Mencl, Gallo.

Dynamo ČB: Daněk – Klesa, Lengyel, Halama, Machovec – Wermke (86. A. Dvořák), Benát, Rýdel, Sandro (90. Čadek)– Hora, Táborský (66. Radouch).

Jihlava: Hanuš – Marek, Tlustý, Šourek, Vaculík – Masopust, Rada, Jungr, Kučera (69. Koloušek), Čvirik (83. Kosak) – Šimonek (88. Vaněček).