Jenže svěřenci trenéra Jiřího Lercha, jenž byl za odvolaného Františka Cipra pověřen do příchodu nového kouče vedením týmu, uhráli na hřišti třetiligového soka jen remízu 1:1 a na penalty 4:5 vypadli.

„Chtěli jsme se od poháru odrazit a mrzí nás, že jsme neuspěli, nějakou tragédii bych z toho ale nedělal," tvrdí trenér Lerch, dle něhož je pohár specifickou soutěží, ke které i výpadky favoritů patří.

„Domácí bojovali, před početnými fanoušky se vypjali k heroickému výkonu a štěstěna se k nim přiklonila i v penaltovém rozstřelu," říká dočasný kouč Dynama.

V zápase samotném měli Jihočeši po většinu času více ze hry a měli i víc brankových příležitostí, do černého se ale trefil jen Sandro. „Domácí podržel skvělý brankář Houdek, jenž v první půli vychytal ránu Nováka, poradil si se střelou Klesy k tyči a především se vyznamenal při tutovce Markoviče," zmínil ve svém referátu kolega Pavel Lochman z Domažlického deníku.

Lerch své hráče chválil spíš za druhou půli. „Před pauzou jsme dostali nečekaně gól, hra po změně stran ale tak špatná nebyla. Kluci za vítězstvím šli, měli hodně šancí a nastřelili snad tři tyčky. Bohužel to štěstíčko se v poslední době k nám točí zády," posteskl si Lerch a připomněl, že tyčka Domažlicím pomohla ještě i ve třetí ze tří minut nastavení…

„Nicméně pro nás je v současné situaci jasnou prioritou liga a máme nějakých dvanáct dní na to, abychom se důkladně připravili na příští sobotu, kdy tu hrajeme s Duklou Praha," zdůraznil pověřený trenér A-týmu. „Máme juniorku a strakonickou farmu, hrajeme tři soutěže, a tak to, že jsme přišli o pohár, až taková tragédie není," krčí Lerch rameny.

V Domažlicích chyběl Tomáš Řepka. „Ze zápasu z Brna si přivezl nakopnuté koleno a bylo to hodně bolestivé, od lékařů dostal třídenní klid, a tak do zápasu nastoupit nemohl," zdůvodnil Lerch absenci zkušeného stopera. Až do druhé půle šel Otepka. „Trošku jsem ho šetřil, v půli tam ale musel jít. A potvrdil, že pro nás, ať si říká kdo chce, co chce, stále je klíčovým hráčem," podtrhuje úřadující kouč Dynama.

Domažlice – Dynamo Č. Budějovice 1:1 (1:0), pen. 5:4

Branky: 42. Malý – 54. Sandro, rozhodující penalta Braun, neúspěšný střelec Markovič. Rozhodčí: Lerch – Mencl, Kovařík.

Dynamo ČB: Daněk – Novák, Riegel, Lengyel, Hanzlík – Klesa, Rýdel, Javorek, Sandro (82. Řezníček) – Němec (46. Otepka), Markovič.

ČFL doma: Strakonice v pátek, Písek v sobotu

Fotbalová první liga má o víkendu volno, ve II. lize hraje Táborsko v sobotu v Praze od 10.15 hodin se střížkovskou Bohemkou, takže pozornost fanoušků v kraji bude upřena k zápasům III. ligy.

V ní strakonická farma hostí K. Vary už v pátek (17): „Ti, co nehráli pohár v Domažlicích, pojedou do Strakonic," sdělil pověřený trenér A-týmu Dynama Jiří Lerch, že pro farmu uvolnil sedm hráčů z kádru.

Písek se v ČFL střetne doma s Chomutovem až v sobotu od 17 hodin.