Ze světa přijel domů, kde českobudějovickému Dynamu vrátil i s úroky, co od něj dostal.
Tomáš Sivok.
Stoper, který prošel renomovanými kluby v České republice i v zahraničí, patřil k oporám české fotbalové reprezentace.
V Dynamu odehrál po návratu spoustu velmi dobrých zápasů. A pak se rozhodl pro konec kariéry. Tomáš Sivok velice ochotně odpověděl na dotazy redakce speciální přílohy Deníku.  Legendární stoper zaznamenal výsledky ankety Deníku o nejlepšího sportovce Jihočeského kraje. Brankář Jaroslav Drobný skončil za rok 2020 na druhém místě. „Moc mu gratuluju. Myslím, že si to naprosto zaslouží. Je to obrovský profesionál a za své výkony na hřišti mu toto ocenění Deníku patří. Je to legenda a skvělý člověk!“


Sledujete dál výkony Dynama?
Ano. Samozřejmě. Zajímá mě každý zápas. Jsem velmi rád, že se Dynamu daří. Je vidět skvělá práce trenéra Davida Horejše.

Dynamo doma sice dvakrát prohrálo (s Opavou a Ml. Boleslaví), venku neuspělo ve Zlíně, ale obecně se vám styl Dynama líbí?
Ano. V tom je právě vidět Horejšova práce a jeho realizačního týmu. Druhou sezonu v nejvyšší soutěži má tým dobré výsledky.

Fotbalový deník
Historie, unikátní fotky i kauzy. To vše v příloze Fotbalový deník


Na váš post v černobílém dresu naskočil slovenský stoper Kralik. Co mu říkáte?
Maťo Kralik odvádí naprosto spolehlivou práci. Je to skvělý hráč s velkým přehledem. A je silný na balonu. Pro obranu je naprosto klíčový.


Který trenér v Dynamu vás osobně nejvíc ovlivnil?
Jednoznačně je to klub, který mi pomohl do velkého fotbalu a jsem mu za to nesmírně vděčný. Každý trenér mi dal něco, co mi pomohlo ve vývoji.V mládežnických letech to byli Vlček, Musil, Novák, Maruška, Bernát. Moc jim touto cestou chci podekovat.