Do Č. Budějovic přijíždí ostravský Baník!

Trenér František Cipro se na předzápadovém brífinku už nechtěl vracet k nevyužité možnosti jít proti Baníku s plným ziskem šesti bodů. „Proč jsme v Boleslavi neudrželi náskok 2:0, jsme si v kabině hned po zápase probrali a díváme se jen dopředu," zdůraznil.

Trenér Dynama totiž ví, že jeho svěřence v pondělí čeká silný soupeř, který sice má jen bod, oba předchozí duely ale sehrál dobře. „Dobře? To je slabé slovo," nesouhlasí Cipro. „Podle mne v Jablonci hrál Baník výborně, měl do půle tři tutovky a prohrál nezaslouženě."

A jiné to prý nebylo ani proti Slavii. „To byl Baník doma, nicméně v Jablonci ještě líp. Venku je hodně nebezpečný," podtrhuje kouč Dynama.

Své svěřence upozorňoval i na největší opory Baníku. „Už na jaře hrál dobře Kukec, teď ale je o tři třídy lepší. Totéž platí na Krauta vpředu. Baník prostě má, aspoň já si to myslím, hodně dobrý tým," chválí sílu soupeře svého týmu.

Dle Cipra fotbalisté Baníku v Jablonci měli silnou podporu z hlediště. „Předpokládám, že hodně fanoušků z Ostravy dorazí i sem. Snad přijdou i naši diváci, kluci je potřebují."

Recept na to, jak s Baníkem uspět, Cipro v hlavě má, avšak pochopitelně si ho nechá až na předzápasovou taktickou poradu s týmem. „Doma jsme za posledních asi třináct zápasů prohráli jen jednou a chceme tuto sérii držet dál," ujistil.

Tomáš Řepka se na zápas těší

Na pondělní ligovou dohrávku proti ostravskému Baníku se velice těší osmatřicetiletý stoper Dynama Tomáš Řepka, jenž právě v Baníku svou velkou kariéru začínal.

Mohli jste proti Baníku jít se šesti body, jenže slibný dvougólový náskok jste v Mladé Boleslavi neudrželi. Už ta zbytečná porážka přebolela?

Řekl bych, že v Boleslavi jsme první půli odehráli výborně a po zásluze jsme také vedli 2:0. Bohužel ve druhém poločase jsme dostali opravdu hodně nešťastný gól a pak se to nějak sesypalo. Což nás všechny určitě mrzí, tím víc ale chceme ten výsledek teď doma s Ostravou napravit.

Přitom ani v té druhé půli Boleslav neměla víc šancí než vy.

To máte pravdu, neměla. Jenže jak říkám, ten první gól nás trošku dostal na kolena. Navíc i druhý gól byl takový prazvláštní, podobně jako i ten třetí. Prostě ta druhá půle nám nevyšla.

Za necelou půlhodinu jste dostali tři góly, vyčítal jste si vy nějaký z nich?

Ale jistě, každý gól, který dostanete, zamrzí. Vždy se dá udělat víc pro to, abyste ho nedostali. Tentokráte ty góly ale fakt byly spíš takové nešťastné. První byl po teči, při druhém taky se tam míč nějak Aleši Hanzlíkovi zamotal. Jenže vyhrává celé mužstvo, ale i góly padají s celým mužstvem. Chyby tam z naší strany byly, víme o nich a budeme se snažit je nedělat.

Nezačali jste v Boleslavi příliš brzy jen bránit výsledek? Nezalezli jste zbytečně dozadu?

Možná, že na vině je obava o výsledek. Nám se to stalo minule i doma. Podvědomě se asi zatáhneme. Jinak si to neumím vysvětlit.

Teď vás čeká Baník, kde vy jste sice s fotbalem začínal, přesto vám tamní fanoušci na jaře zrovna velkou přízeň neprojevovali…

My chceme vyhrát, ostatně každý zápas doma musíme doma chtít vyhrát a budeme chtít zvládnout i zápas s Baníkem.

Ale co ti fanoušci, kteří určitě přijedou s Baníkem i sem? Minule jste si prý od mich vyslechl své…

Ostrava a její fanoušci tím jsou známi a obzvláště na mé jméno jsou alergičtí. Ale mně to nevadí, já se na to těším.

Baník sice v Jablonci prohrál, ale hrál tam výborně. Taky se Slavií doma, byť jen remizovali, prý byli daleko blíž výhře než Slavia. Lehký soupeř vás asi nečeká?

Určitě ne, to my dobře víme. Je to hodně mladé mužstvo, mají šikovné kluky, běhavé, ale i zkušené fotbalisty. Určitě nás nečeká lehký zápas, nicméně mohu jen opakovat, že my musíme vyhrát.

Ty tři body byste potřebovali tím spíš, že po Baníku máte hodně těžký los.

Přesně tak. V neděli jedeme na Spartu a týden nato máme doma Liberec. To taky nebude žádná legrace.

Ale vám se doma daří, nulu jste udrželi i s ambiciózní Olomoucí.

Uvidíme. Každý zápas je jiný a já doufám, že nám i lidi trochu pomůžou. A hlavně, že přijdou, protože ti lidi tady, to je tragédie. Já nechápu, proč nechodí a jsem z toho taky trochu zklamaný. Nejen já, i další kluci. Dva tisíce lidí, co přišlo minule, to skutečně je tragédie.

Jenžeminule lilo jako z konve…

To lilo, jenže i když je hezky, tady lidi prostě nechodí.

Třeba teď na Baník přijdou…

Když přijdou, my budeme jedině rádi.