Splutí Vltavy si pochvaloval i Richard Kalod, jenž v létě do Dynama přestoupil ze žižkovské Viktorie. „Bylo to příjemné zpestření přípravy. I ta troška adrenalinu je někdy docela zapotřebí," liboval si.

„Vltavu jsem sjížděl prvně a musím říct, že to bylo super," vyzdvihl a zároveň dodal, že se mu moc líbila i prohlídka Českého Krumlova. „Dýchla tam na mě historie," poznamenal.

Plavba na raftu pro Kaloda však úplnou premiérou nebyla. „Byli jsme s manželkou na raftu v Turecku a tam ta jízda byla trošku divočejší, protože jsme tam byli v horách. Tady to až tak divoké nebylo," přemítal hrotový útočník. „Spíše jsme museli hodně pádlovat, protože jinak bychom asi ještě dneska byli někde na cestě…"

Poklidný tok Vltavy mu ale nevadil. „Alespoň jsme měli dost času si vychutnat tu překrásnou krajinu kolem," pochvaloval si a jedním dechem dodal, že potřebný adrenalin nabírali při sjíždění jezů, které na Vltavě z Rožmberka do Č. Krumlova jsou. „Sjeli jsme je všechny, žádný jsme nevynechali," hlásil hrdě.

Byť Kalod měl za sebou raftování na divoké vodě na horských řekách v Turecku, musel se na Vltavě spokojit s pozicí na háčku, zatímco vůdčí posty zadáků na raftu obsadili brankáři Daněk a Křížek. „Ti to vzadu vedli, ti našemu raftu šéfovali," krčil Kalod rameny.

V Zátoni fotbalisté Dynama přespali. „My zkušenější byli v chatkách, mladí spali ve stanech," upřesnil devětadvacetiletý forvard, jenž si angažmá na jihu Čech pochvaluje. „Zatím se nám daří i v zápasech, je to ale jen příprava. Až v mistrovských zápasech se ukáže, jak to bude vypadat," nechce výsledky přeceňovat.

Sám dal v dresu Dynama jeden gól a jak sám připouští, mohl jich dát víc. „Na druhou stranu jsem ale pár gólů připravil a tomu, že se mi daří do těch gólových akcí se zapojovat, jsem rád," přiznává.

Nějaké góly připravil dalšímu nováčku v dresu Dynama Rastislavu Chmelovi, s nímž by i dle trenéra Hoftycha mohl vytvořit hodně nebezpečnou dvojici. Neméně dobře se mu ale prý hraje i s mladíky Němcem a Linhartem, případně i s Ibragimovem. „Zatím se pořád ještě sehráváme, takže je mi v podstatě jedno, s kým na hrotu hraji. V jakém složení budeme vpředu hrát, to rozhodne trenér," připomíná.

V přípravě Dynamo vsadilo na hru se dvěma útočníky, zda tomu tak bude i v soutěži, ale Kalod neví. „Trenér nám říká, že když si budeme plnit defenzivní povinnosti, budeme dál hrát na dva útočníky. Když si své úkoly směrem dozadu plnit nebudeme, že budeme hrát jen na jednoho," usmívá se.

V pátek by fotbalisté Dynama měli hrát v Rakousku generálku s týmem I. turecké ligy Gençlerbirliği (vyskytly se nějaké nesrovnalosti a zda se bude hrát, se má upřesnit až ve čtrvtek) a příští týden už začíná Fotbalová národní liga.

„Druhá liga je náročná soutěž a hlavně favorité to mívají hodně těžké," varuje Kalod. „A neboť my k těm favoritům určitě budeme patřit, každý se na nás bude chtít vytáhnout."

Což dvojnásobně platí hned o prvním utkání, v němž fotbalisté Dynama změří příští pátek 26. července na Střeleckém ostrově své síly s Táborskem. „Jak už to v derby bývá, určitě to bude hodně prestižní utkání. Já osobně se ale na ten zápas hodně těším. Jako ostatně jistě i další kluci. Každý z nás už bude rád, až ta příprava bude za námi," uzavírá Richard Kalod.