Juniorka Dynama se Spartou sice v půli prohrávala 1:2, po výborném výkonu ale po přestávce třemi góly skóre otočila! „Porazit Spartu, to vždy potěší," zářil po zápase trenér Petr Skála.

Pro své svěřence tentokráte měl jen slova chvály: „Myslím si, že jsme hráli dobrý fotbal a že naše vítězství bylo zcela zasloužené," zdůraznil a připomněl, že i v prohrané první půli si víc šancí vypracovali hráči jeho týmu, do černého ale mířil jen Matějka z penalty.

„Jak Lukáš Matšjka, tak i Láďa Vopat a Honza Hála hráli velice dobře a na cenné výhře mají velký podíl," vyzdvihl trenér juniorky přínos pendlů z druholigového áčka. Silná ale přijela také Sparta (mj. Konaté, rumunská posila áčka Vätäjelu a mladší z bratrů Frýdků).

Na své si přišli i diváci, kteří viděli sedm gólů. „Dva z těch tří, co jsme dostali, byly dost laciné, ale Sparta má kvalitu a že jsme jí my dali čtyři góly, z toho mám radost," uzavřel Skála, jehož tým má o víkendu volno.

Smůlu měla o víkendu devatenáctka Dynama, která s Hradcem rozhodně nebyla horším týmem, hostům ale jediný gól stačil k zisku tří bodů. „Rozhodla jedna chybička, z níž jsme dostali gól a my naopak žádnou z našich šancí nevyužili," litoval trenér Pavol Švantner. „Já klukům snahu upřít nemohu, měli jsme i převahu, ve finální fázi se nám bohužel ale nedařilo," vraštil čelo.

Smolařem zápasu byl Kalousek, jehož v první půli vychytal brankář Jech a po pauze z trestného kopu dal břevno. „Ještě v nastavení Marek vletěl do vápna a vypálil, gólman ale kryl," mrzelo Švantnera. „V sobotu nás v Brně čeká další zápas o šest bodů a rozhodně se o ně popereme," přislíbil.

Sestavy českobudějovických týmů

Dynamo 21: Hajdušek – Zachař, Tomášek, Havel, Jenne (88. Fišer) – Frnoch – Vopat, Hála, Blažek – Matějka, Bálek.

Dynamo 19: Luksch – Řehoř, Jáša, Kočí, Dolejšek – Lindák (82. Rauscher), Pařízek, Chylík (55. Collin), Kalousek – Matoušek, Šplíchal (68. Vlk).