Před pátečním důležitým zápasem s Brnem (doma od 18 hodin) odpovídal devětadvacetiletý gólman na dotazy Deníku jižní Čechy.

Podzim jste začal vychytanou nulou v Ostravě, teď jste ale ve dvou zápasech dostal pět gólů. To pro brankáře není zrovna příjemná bilance…

Pět gólů je docela dost, na druhou stranu ale zase aspoň už za sebou máme tu těžkou sérii úvodních tří kol a musíme se soustředit na páteční zápas s Brnem a ten vyhrát.

Který z těch tří gólů v Liberci vás mrzí nejvíc?

Určitě ten první, co mi dal ze strany Kušnír. Kdybych to trošku víc ustál, možná jsme se nemuseli bavit o tom, proč jsme tam prohráli.Vedli jsme v tu dobu 1:0 a nebýt toho gólu, třeba bychom uhráli lepší výsledek.

Vy jste ke konci podzimu přitom chytil dobrou formu. V sedmi zápasech v řadě jste nikdy nedostal víc než jeden gól.

Jenže když doma s Plzní a pak s Boleslaví prohrajete 0:1, stejně jako v Jihlavě, kde jsme ten gól dostali v poslední minutě, je to k ničemu.

Vyčítáte si první gól v Liberci, ale tam dostal i domácí gólman dost laciný gól. A stejně tak i Doležal v brance Brna, které teď v pátek přijede do Budějovic. Co se to s vámi brankáři dělo?

Pro gólmany to asi bylo fakt černé kolo, ale mě mrzí ten gól, co jsem dostal já. Třeba by nás Liberec druhou půli tlačil, ale za stavu 1:0 pro nás by to domácí měli hodně těžší a možná bychom minimálně bod uhráli.

V Liberci jste hráli s mistrem a ani předtím doma se Spartou jste favoritem nebyli. V pátek doma s Brnem byste ale tři body už nutně potřebovali.

Toho jsme si dobře vědomi. Nastal čas, abychom už konečně začali dělat body. Abychom lidem ukázali, že my jsme tady doma a Brno jsme přejeli.

Jenže Brno sice v posledních čtyřech kolech neuhrálo ani bod, ale před týdnem doma se Slavií mělo i dost smůlu.

To je pravda, Brno prohrálo hodně smolným gólem, ale na to se my ohlížet nemůžeme. My sílu Brna respektujeme, ale jak říkám, teď je na nás, abychom dokázali, že si ty tři body zasloužíme. Herně jsem nikde nepropadli, jenže nedáváme góly, a proto neděláme ani body. To se prostě už teď musí změnit.