S fotbalem rodák z Tábora začínal jako žák v tamní Dukle a přes dorost VS Tábor a muže Spartaku Sezimovo Ústí se v roce 1977 přesunul do budějovického Dynama. „Za Sezimák jsem v kraji dával dost gólů, což Dynamu, kde končil Láďa Novák, asi neuteklo," usmívá se. „Měli jsme tehdy výborné mužstvo – Klimešové, Ivan Novák, Melka, Jodl a další borci," vzpomíná, jak po vojně v Žatci se do Budějovic vrátil a poté odešel do Mladé Boleslavi. „Tam jsme tři roky hráli o postup do první ligy, pokaždé nám to ale uteklo," lituje.

Poté, co skončil ve „velkém" fotbale, střílel góly za Strakonice, Horaždovice a Svéradice a úplně na závěr své aktivní kariéry jezdil osm let hrát do Rakouska.

Jako trenér vedl dorost SKP ČB a dva roky Hrdějovice, v poslední době vede staré pány Dynama. „Chodí si zahrát všechny hvězdy, Poborský, Vozábal, Horejš, Pecka i další kluci," říká.

Šedesátku Ivo Hanzal završí v pátek, kdy nebude chybět na duelu Dynama proti Prostějovu. „Když můžu, jdu na na každý jejich zápas. Letos se jim daří a věřím, že mi udělají radost i v pátek a že Prostějov porazí," přeje si.