Byl to pro fotbalisty Dynama skutečně hodně smolný zápas.

V nedělním utkání doma s Příbramí, jedním z nejvážnějších aspirantů postupu do I. ligy, totiž podali na jaře bezesporu svůj nejlepší výkon a po většinu času byli v zápase lepším mužstvem, celou druhou půli měli iniciativu jasně ve svých rukou a za stavu 1:1 se pokoušeli zápas rozhodnout ve svůj prospěch, v poslední minutě ale po ojedinělé akci hostí dostali od střídajícího veterána Slepičky gól na 1:2…

„My jsme právě v tomto zápase chtěli zlomit tu nepříjemnou naši sérii a mrzí nás, že se nám to nepovedlo,“ smutně konstatoval asistent trenéra Jiří Lerch, jenž na pozápasové tiskovce zastoupil hlavního kouče Davida Horejše (toho za protesty v závěru středeční dohrávky s Varnsdorfem sudí poslal na tribunu, takže tým proti Příbrami z lavičky koučovali Lerch a Skála).

Z utkání Dynamo České Budějovice - Příbram
Dynamo nevyhrálo podeváté v řadě, padlo ale smolně



„Myslím si, že jsme byli svědky nadstandardního utkání, které sneslo prvoligové parametry,“ poznamenal Jiří Lerch a své svěřence za odvedený výkon pochválil: „Na Příbram jsme se důkladně připravovali a myslím si, že to bylo na naší hře vidět a že nám to fungovalo,“ vyzdvihl. „Samozřejmě nás trošku zaskočil inkasovaný gól, který Příbram ze své první vážnější příležitosti dala,“ zmínil dobu po vedoucí brance Příbrami, kdy hosté měli několik dalších náznaků, pozorný Staněk v brance si ale jak s ranou Treglera zdálky, tak se střelou Matouška z úhlu bezpečně poradil.

„Druhá půle už byla zcela v naší režii, bohužel nás ale v poslední době trápí koncovka a ze spousty brankových příležitostí jsme žádnou nedokázali proměnit,“ litoval Horejšův asistent.

Na mysli jistě měl třeba obrovskou šanci Petra Javorka, jenž krátce po Haškově vyrovnávacím gólu se po narážečce s Mashikem ocitl zcela sám před brankářem, mířil ale o chloupek vedle vzdálenější tyče.

Dvě velké příležitosti měl po půli i Filip Hašek a především ta druhá po zpětné nahrávce od Wermkeho byla stoprocentní, brankář Boháč ale jeho ránu reflexivně vykopl. „Já se snažil hlavně trefit bránu a jsem přesvědčen, že to stačilo dát jen o deset centimetrů dál od gólmana a byl by to gól,“ smutnil domácí záložník.

Jakub Pešek po zápase s Varnsdorfem odpovídá na dotazy Deníku.
Takových soubojů je v zápase dvacet, zlobil se Horejš



Po delší době byly ochozy Střeleckého ostrova slušně zaplněny a téměř půldruhého tisíce fanoušků vytvořilo zápasu patřičnou kulisu. „Chtěli jsme naše fanoušky potěšit i výsledkem a myslím, že jsme si vyhrát zasloužili, bohužel fotbal umí být i hodně nespravedlivý,“ smutně krčil rameny Jiří Lerch, dle něhož po neskutečné sérii devíti zápasů bez výhry nálada v týmu není nic moc. „Snažíme se kluky povzbuzovat a vrátit jim sebedůvěru. Jsem přesvědčen, že pokud dokážeme výkon ze zápasu s Příbramí zopakovat, že tu černou sérii už konečně zlomíme,“ uzavřel Horejšův asistent.

„Viděli jsme z obou stran úplně nádherné utkání,“ rozplýval se po výhře v Č. Budějovicích trenér Příbrami Josef Csaplár, dle něhož si oba týmy zasloužily bodovat, oba si zasloužily vyhrát.

Vyzdvihl i výkon soupeře: „Když jsme si dělali rozbor hry Budějovic, viděl jsem všechny jejich zápasy a myslím, že proti nám sehrály své nejlepší utkání za poslední dobu,“ ocenil. „Já své svěřence upozorňoval, aby se nenechali zmást tím, že Budějovice osm zápasů nevyhrály. Že mají dobrý tým a že se proti nám budou hodně koncentrovat. To se stalo a jsem moc rád, že zápas pro nás měl tak šťastný konec,“ dodal příbramský kouč.

„Jistě, měli jsme patřičné štěstí, na druhou stranu my tomu štěstí šli naproti,“ dodal a upozornil, že v poslední minutě podobně jako teď na jihu Čech jeho tým vyhrál už čtvrté utkání za sebou. „Hrajeme na vítězství až do poslední minuty a díky tomu jsme v závěru rozhodli i svá utkání v Třinci či v Pardubicích,“ připomněl.

Jmenovitě vyzdvihl střídajícího Miroslava Slepičku. „Vracel se do velkého fotbalu po dvou a půl letech, lidi se mu třeba ve Vlašimi smáli, ty zápasníku, co tam lezeš, ale Slepička ve čtyřech kolech dal tři góly a na jeden nahrál. Takže před ním klobouk dolů,“ ocenil.