Po nečekané porážce s účastníkem I. A třídy z Kamenice nad Lipou (2:3) tentokrát Hradec v souboji dvou divizních týmů zvítězil, přestože během první půle prohrával už 0:2.

Humpolec šel do vedení z penalty za ruku jednoho z domácích zadáků ve vápně a druhý gól přidal po přetaženém centru, kdy zůstal na zadní tyči zcela nekrytý hráč.

Až pak se začali prosazovat domácí fotbalisté, kteří výrazně přidali na obrátkách. Nejprve snížil Králíček a do přestávky stihl vyrovnat Toman. Po změně stran padl už jen jediný gól, o který se postaral střídající Votava a zajistil tak svým barvám vítězství.

Jindřichohradecký trenér Roman Lukáč dal opět příležitost širokému kádru, takže na hřiště se postupně dostalo 19 hráčů. Mezi nimi i Kevin Strejček, jenž by mohl být další posilou klubu od Vajgaru, za který hrál v mládežnických kategoriích. Poté působil v Táborsku či Dynamu.

Novými tvářemi v sestavě, které už se s mužstvem nějaký čas připravují, jsou rovněž Petr Koktavý (Třeboň), Adam Vaš (Žirovnice), Filip Waník (Táborsko) a dačický talent Matěj Distel.

V dalším utkání se fotbalisté Jindřichova Hradce představí v sobotu 12. června na půdě divizní Soběslavi (17 hodin).

FK Jindřichův Hradec – AFC Humpolec 3:2 (2:2)

Branky JH: Králíček, Toman, Votava.

J. Hradec: T. Cettl - Waník, Koktavý, Vaš, Völfel - Janák, Králíček, Distel, Mischnik - Toman, Strejček. Střídali: Votava, Brož, Laszák, Nováček, D. Cettl, Škoda, Kubinec, Kubín.