Humor ho neopustil ani začátkem roku, kdy musel na operaci s kotníkem. Teď se v tréninkovém procesu snaží dohnat fyzickou kondici.

„Byl jsem na artroskopickém zákroku s kotníkem. Měl jsem na něm výrůstek, bolelo mě to čím dál víc. Musel jsem se dát do pořádku. Po operaci jsem se pohyboval tři týdny o berlích, chodil jsem do bazénu a do posilovny. Už jsem ale byl s týmem na soustředění v Nymburku, běhal jsem, zapojil jsem se opatrně do hry. Ale ještě nemohu říct, že bych byl stoprocentně připraven," uvedl odchovanec příbramské kopané, který za kariéru prošel například Libercem. Nejkrásnější roky ale strávil na sezimovoústeckém stadionu Soukeník, kde zažil postup do druhé ligy.

Aleš Kočí, služebně nejstarší hráč Táborska, má v kabině spolu s dalšími zkušenějšími hráči respekt. Navíc je držitelem týmové pokladny, takže občas někoho zkasíruje. Teď ho však více než příjmy do pokladny zajímá, kdy bude moci nastoupit do utkání. Po trávníku a zápasech se mu stýská. „Zimní příprava je pokaždé stejná, je dlouhá. A umělky? Nic moc. Odehrajete na nich kolem deseti zápasů, to je skoro půl sezony," podotkl Aleš Kočí.

Na sobotní mistrovský zápas doma s Frýdkem-Místkem určitě nebude nachystán. Jeho současný stav ho zatím nepošle ani na lavičku náhradníků. „Určit se ale přijedu podívat a klukům z mančaftu budu držet palce. Možná bych mohl být k zápasu nominován další týden. Strašně se těším na návrat," přeje si mezi diváky oblíbený záložník.

Ten je přesvědčen, že FC MAS Táborsko bude ve druhé lize na jaře silným týmem. Osa kádru zůstala pohromadě, odešlo dva hráči, o dva se mužstvo posilnilo. „Budeme těžit z toho, že jsme sehraní, že jsme dlouho spolu. Přesně víme, kdo kam naběhne, kdo kam necentruje, jakou potřebuje přihrávku. V tomhle jsme, myslím, o krok napřed," soudí Aleš Kočí.

Podle jeho dalšího názoru je druhé místo v tabulce za vedoucí Olomoucí stále hratelné a dosažitelné. „Nikdo z mančaftů to nechce říct nahlas, že bojuje o druhé místo, ale řada týmů půjde do jarních zápasů s cílem se tam dostat. I my máme šanci. V tabulce pravdy máme plus pět bodů, druhý Varnsdorf plus šest. Všichni uděláme všechno, aby to pro nás dopadlo dobře. Naše výhoda je, že nejsme od vedení klubu pod žádným tlakem, to se jinak hraje, než když víte, že musíte," uzavřel třiatřicetiletý fotbalista.