Nicméně zpočátku jste měli asi i trochu štěstí, ne? Alespoň domácí trenér litoval Hoškovy střely do břevna…

Prvních dvacet minut byla na našich hráčích vidět přece jen nervozita, byl to první zápas sezony a ta tíha mistrovského utkání na nás ležela. Na konci první půle už jsme ale byli aktivnějším týmem a vytvořili jsme si i šance. Herní převahu jsme potvrdili ve druhé půli, kdy jsme si postupně vytvořili i tlak. V posledních deseti minutách jsme už na hřišti jasně kralovali a měli i dvě stoprocentní příležitosti, kdy jsme nastřelili tyčky. V samém závěru jsme pak zaslouženě rozhodli.

Oba góly dal Richard Kalod, vyplatilo se tudíž, že jste ho předtím nechali odpočívat?

My víme, že Ríša je útočník, který má obrovskou sílu. Taky jsme věděli, že Třinec by mohl hrozit ze standardních situací a že v tom by nám mohl Ríša pomoci i směrem dozadu. Měl určité zdravotní potíže, proto jsme ho pošetřili a jsme rádi, že nám v zápase pak takovou měrou pomohl.

Hodně aktivní směrem dopředu byl i Ivo Táborský. Jste rádi, že se po čase zase do Budějovic vrátil?

Ivoš toho má v první lize spoustu odkopáno, prostředí tu dobře zná, a proto jsme ho sem chtěli. Teď góly nedal, první gól ale připravil a předtím sám trefil tyčku. Příště třeba gól dá, nicméně je jedno, kdo ho dá, my na žádné statistiky jednotlivců nehrajeme, my hrajeme jako tým. Že tady Ivoš je, tomu jsem rád a věřím, že on to cítí stejně.

Petr Benát začal zápas v roli nehrajícího kapitána. Co o tom rozhodlo?

Vsadili jsme na jiné rozestavení středové formace. Věděli jsme, že zápas bude hodně o soubojích a že my budeme muset ve středu hřiště hodně přitvrdit. Že Peťa Benát co se týče fotbalové stránky je nadstandardní hráč, je jasné, v začátku zápasu v Třinci jsme ale potřebovali dostat do hry víc soubojových hráčů, proto tam šli Čermák s Čavošem. V dalším zápase to může být všechno zase úplně jinak. Navíc my počítali s tím, že Beny na hřiště půjde a věděli jsme, že jakmile tam přijde, že nám pomůže. Což se potvrdilo při druhém gólu, kdy Beny vzal tu zodpovědnost na sebe.

Věříte, že si hráči díky této výhře po nadílce v Jihlavě a nepřesvědčivém pohárovém výkonu na Motorletu pozvednou zdravé sebevědomí?

Každé vítězství je důležité a určitě pomůže. My si té výhry také patřičně vážíme a jsme za ni rádi. Pořád ale máme pokoru, protože to je jen jeden zápas a musíme na něj navázat i v dalších utkáních. Výsledky v přípravě nás netěšily, ale nijak jsme nepanikařili, sezona je něco úplně jiného. Já vždy tvrdil, že si myslím, že jsme na sezonu dobře připraveni a že to v soutěži potvrdíme. Jsem rád, že se to vyplnilo, nicméně jak říkám, je to jen jeden zápas a bylo by skvělé na to navázat hned v neděli doma s Vítkovicemi.

Ve středu Mol Cup, o víkendu doma

Na druholigové týmy z jihu Čech čekají ve středu střetnutí 2. kola Mol Cupu: Dynamo jede do Českého Brodu a FC MAS Táborsko do Prahy na Vltavín. Do Mol Cupu zasáhne i třetiligový Písek, který doma změří síly s Varnsdorfem (začátky v 17 hodin).

Právě Varnsdorf v sobotu bude soupeřem Táborska na Soukeníku v domácí premiéře II. ligy (17.00).

Fotbalisté Dynama prvně v novém ročníku II. ligy na svém hřišti hostí výjimečně až v neděli Vítkovice (17).