Povedl se jim hned úvodní zápas s Teplicemi. Třeba akce, kdy po Hudsonově úniku a jeho přihrávce na druhou stranu hřiště dal Němec míč pod sebe na Markoviče, jehož ránu gólman Grigar vyrazil jen díky fantastickému zákroku, byla ukázková! „Místy se na to dalo koukat," hodnotil výkon svého týmu trenér František Cipro přesto hodně střízlivě. „Myslím, že i šancí jsme měli víc, navíc tam byly z naší strany i dobré akce. Byly ale také chyby a zbytečné ztráty míčů, po kterých soupeř šel do protiútoků a z nich měl i dvě možnosti. To by se nám stávat nemělo, bohužel se nám to stává. Byť těch ztrát tentokrát už tolik nebylo," uznal Cipro.

„Zápas měl kvalitu, závěry bych z toho ale nedělal. Byť mě někteří hráči svým výkonem příjemně překvapili," ocenil po utkání s Teplicemi. „Na to, že nám tu hodně hráčů chybělo, z toho někteří i ze základu, jsme špatný zápas rozhodně neodehráli," připomněl, že na marodce měl mj. i Machovce, Sandra či Javorka.

Úvodní zápas turnaje se líbil i Pavlu Verbířovi, jenž byl dlouhá léta v Teplicích velkou oporou a nyní tam působí jako vedoucí mužstva. „Měli jsme tři šance, Budějovice ještě o jednu víc, takže spíš mohl ten zápas skončit 2:2. Ale na to, že se turnaj koná uprostřed plné přípravy, to byl hodně kvalitní duel," vyzdvihl Verbíř, jenž hráče svého týmu chválil i po vítězném zápase s Příbramí o 3. místo. „Bohužel trošku nám chyběla větší efektivita a lepší koncovka, protože šancí bylo z naší strany dost, gólů ale málo," posteskl si Verbíř. Teplice měly plno příležitostí, dlouho ale nemohly vyzrát na výtečně chytajícího Rondzika. Proto s Příbramí vyhrály jen 1:0.

Turnaj vyhrála po zásluze pražská Slavia, která se v Nové Včelnici představila ve výborném světle. Hlavně v prvním svém zápase, kdy nastřílela Příbrami půl tuctu gólů, na hřišti excelovala. „Vítězství v turnaji v té fázi přípravy, ve které se nacházíme, nás samozřejmě těší. Tím spíše, že jsme v týdnu ještě hodně trénovali a na to, že jedeme na turnaj, jsme nebrali zřetel," podtrhl trenér Petr Rada. „Byť výsledky v této fázi přípravy nejsou prioritou, když vyhrajete, vždy je to příjemné," připustil nový kouč Slavie.

Sešívaní přijeli bez Dobrotky, jenž do Edenu přišel z bratislavského Slovanu, před lety ale hrával i v Dynamu. „Zlomil si ruku," sdělil Rada.

Fotbalisté Dynama po slibném výkonu proti Teplicím ani ve finále nehráli druhé housle. Byť Slavia měla více ze hry, hráči Dynamo se snažili z pozorné defenzívy podnikat nebezpečné protiútoky.

Zápas rozhodla jedna z mála chyb, jichž se Ciprovi muži ve finále dopustili. „Jenže takových chyb je nutno se vyvarovat, na takové ztráty míčů pak doplácíme," hněval se zkušený kouč. „Lengy vyjede do půlky půlky, pak ale balon lacino ztratíme a nemáme v tu chvíli vzadu stopera. Prostě to se nám stávat nemůže," nastínil po finále pro Deník, co asi bude svým svěřencům rázně vytýkat. „Slavia měla častěji míč, její hráči si to dobře dávali, nicméně větší šance jsme měli my," zmínil jak Novákovu hlavičku vedle po Klesově přímém kopu, tak hlavně Klesův únik, zakončený střelou do tyče. Slávistická branka v té chvíli zívala prázdnotou…

„Výsledek ale není až tak rozhodující, důležitý je výkon proti dobrému soupeři. Pozitivem jistě bylo i tom, že dostali šanci taky mladíci Funda a Radouch, což jsou, pokud se nemýlím, oba teprve pětadevadesátky. Pro ně byla možnost zahrát si proti Slavii jistě zážitkem," usoudil Cipro, pro něhož je podstatné, zda a kdy už konečně bude mít k dispozici sedm hráčů, kteří teď jsou mimo hru. „Šest jich je na marodce, navíc Hanzlík ještě nemá vyřízen přestup," uvedl.

„Přitom nás teď čeká hodně náročný týden," zmínil Cipro čtvrteční přípravný duel s německým Ingolstadtem, který se má hrát od 17.00 hod. v rakouském Altenfeldenu poblíž Rohrbachu, a poté dva zápasy v rámci sobotního turnaje na Hluboké nad Vltavou.

Přišel Zeba, odchází Benát

Útočník Zbyněk Pospěch poté, co mu Slavia neprodloužila smlouvu, dostal dle webu isport.cz nabídku z Č. Budějovic. „Spíš jsme se zajímali, zda by jeho příchod byl možný, poslední dva týdny jsme ale nijak dál nejednali," uvedl pro Deník sportovní manažer Dynama Roman Rogoz. „Smlouvu nám však podepsal bosenský středopolař Emir Zeba," dodal.

23letý Bosňan, jenž mj. hrál před čtyřmi roky v dorostu a juniorce Jablonce a naposledy působil v Sarajevu, by si měl premiéru v budějovickém dresu odbýt ve čtvrtek proti Ingolstadtu. Naopak tam již zřejmě nepojede Petr Benát, jenž dle klubového webu dostal souhlas k tomu, aby si hledal jiné angažmá.