Praha – Domácí tým Vyšehradu porazil FC MAS Táborsko v jeho druhém zimním vystoupení na Tipsport Cupu 3:1, když Pražané vyhráli oba poločasy. Prvních dvacet minut nenabídlo žádnou krásu, spíše fotbalové „rvačky" a nepřesnosti. Táborko si pak získalo převahu, kontrolovalo hru, ale inkasovalo, a to těsně před odchodem do šaten brankou z penaltu. Tu rozhodčí písknul za ruku. „Našeho hráče ve výskoku trefil centr do ruky," poznamenal k tomuto okamžiku trenér FCT Petr Frňka.

Ve druhé půli šel výkon Táborska dolů. Mužstvo nepůsobilo na hřišti vůbec kompaktně. Vyšehrad hned zkraje druhého poločasu dvakrát podnikl nebezpečné útoky, se kterými se ale poradil brankář Toma. Pak Táborsko přece jen přidalo na aktivitě a v 61. minutě přišlo vyrovnání z hlavy Navrátila. Soupeř který hrál s velkým nasazením, využil krátce po sobě dvou jihočeských chyb a duel tak rozhodl. V prvním případě si dva hráči Táborska tak dlouho dávali přednost, kdo bude hrát, až do nich vlétl soupeř, míč jim sebral a dal gól. Třetí branka do sítě Táborska padla po rozehrání ve středovém kruhu: Vyšehrad agresivně zapresoval, získal míč a skóroval na 3:1.

Jihočeský tým v dalším lednovém programu čeká v pátek utkání se Slavií Praha v Nymburku a hned v sobotu v Praze opět turnaj Tipsport Cup s Vysočinou Jihlava.

FK Slavoj Vyšehrad – FC MAS Táborsko 3:1 (1:0)

Branky: 45. Strnad (pen.), 72. Vyhnal, 73. Fryšták – 61. Navrátil.
Rozhodčí: Hocek – Flimmel, Starý

FK Slavoj Vyšehrad: Štěpanovský – Cheremisin, Gregora, Kvída, Mikuš, Mysliveček, Kejb, Strnad, Kučera, Růžička, Mareš. Náhradníci: Egert, Vyhnal, Brejcha, Drobílek, Soldát, Polanský, Šindelář, Prosek, Čogley, Fryšták

FC MAS Táborsko – I. poločas: Toma – P. Pilík, Mráz, Cíferský, Hanzlík – Sladký – Džafić, Dordić (20. Nešický), Javorek, Presl – Hájek. II. poločas: Toma – Běloušek, Mráz, Navrátil, J. Rabiňák – Šiml – P. Pilík (67. Džafić), Nešický, Kočí, Ciku – Silný.

Hodnocení trenéra FC MAS Táborsko Petra Frňky: „O výsledku utkání rozhodla naše hodně nepovedená druhá půle, ve které jsme nezvládli obrannou činnost a vůbec jsme nehráli jako tým. Obyčejně jsem k výsledkům v přípravných zápasech shovívavý, zajímá mě především výkon, ale teď cítím pouze zlost a zklamání. Ve druhém poločase jsem nepředvedli ani výkon, a ani výsledek, který je velice špatný. Soupeř předvedl rvavé pojetí fotbalu, kterému jsme se nedokázali přizpůsobit. Až moc se spoléháme na naši fotbalovost, což je to, co nás sráželo v závěrečné části podzimu. Chtěl bych vyzdvihnout výkon Pavla Pilíka, který u nás bojuje o smlouvu. Přístup, nasazení a bojovnost toho kluka je příkladná. To, že jsme v pondělí dost běhali a trénovali je jedna věc, ale to, že jsme na hřišti ve druhém poločase podle mě nenechali všechno, je ta hlavní a důležitější věc. Rozumím, že jsme v únavě, ale i v podobných přípravných zápasech se musíme vrátit k tomu základnímu, co k fotbalu patří – nasazení a odhodlání. Nemůžeme si dovolit se šetřit, někde něco vypustit – tudy cesta nevede."