V ten moment nebyla na jihu Čech šťastnější fotbalová destinace…! Fotbalisté Dražic zvládli dlouho očekávaný šlágr krajského přeboru proti Roudnému na podtrženou jedničku. Po vítězství 3:0 mají pomyslné brány republikového fotbalového paláce nadosah.

DRAŽICE – ROUDNÉ
3:0 (1:0)

Branky: Veselý, Horka, Majer. Sestava TJ Dražice: Janouch – Valášek, Dvořák (63. R. Fořt), Kaše, Šahajda – Sedlák (83. Novotný), Veselý, Majer, Voneš (77. L. Fořt) – Horka, Kromka.

Ti skalní fandové, kteří dali přeborovému magnetu přednost před televizním přenosem ze zápasu české hokejové reprezentace proti Slovensku, rozhodně nelitovali. Domácí družina si vzala souboj jara pod svou režii a nedala mladičkému souboru od Malše k úspěchu ani přičichnout. Na cestě za historickým úspěchem mají nyní Dražičtí k dobru nejen šest bodů, ale také lepší vzájemnou bilanci pro případ, že by se v posledních čtyřech kolech přece jen podařilo roudenskému týmu bodové manko vymazat.

Z domácí šatny

Je to přece jen nezvyk… V této fázi sezony se dražičtí fotbalisté zpravidla třásli o záchranu v nejvyšší jihočeské soutěži. Letošním soutěžním ročníkem ale proplouvá posílené mužstvo famózně a přes několik klopýtnutí v jarní části sezony směřuje svou loď k senzačnímu prvenství.

A že je to zasloužená pouť, o tom nejlépe svědčí výkon i konečný výsledek víkendového střetnutí. Slova hrajícího trenéra Dražic Miloše Veselého to jen potvrzují. „V utkání jsme podali jeden z nejlepších výkonů v sezoně a klukům za to musím moc poděkovat. Do zápasu jsme vstoupili aktivně a hned od začátku jsme soupeře jasně přehrávali. Byli jsme v pohybu, dařila se nám kombinace a dostávali jsme se do šancí. Výsledek je pro hostující tým nakonec ještě milosrdný, protože toho u nás moc nepředvedl. Jeho mladí hráči zřejmě neunesli tíhu důležitosti střetnutí," myslí si kouč a zároveň kapitán týmu, který vydařenou střelou z trestného kopu obstaral vedoucí gól zápasu.

Navýsost spokojený byl po utkání také dražický brankář Pavel Janouch. Aby také ne, na jeho sezónním kontě přistála už osmá nula. „Poslední dobou už jsem si na to zvykl, že tady v Dražicích moc práce nemám. Kluci mohou klidně dohrát zbytek sezony bez brankáře," usmívá se zkušený gólman z milevské líhně. „Tenhle den se prostě po všech stránkách povedl, mužstvo zvládli jsme zápas perfektně a nedali Roudnému šanci. Navzdory porážce ale musím mladé kluky z Roudného ocenit. Ze zkušenosti vím, že držet se s tak mladým týmem v přeboru takhle nahoře není vůbec jednoduché. Je to pro mne překvapení," dodává Pavel Janouch.

Útočník Marian Horka se vrátil do sestavy po dvouzápasové absenci zaviněné svalovým zraněním, a hned se stihl zapsat mezi střelce. „Měl jsem natažený sval, ale snad už je to dobré. Za ten vstřelený gól jsem samozřejmě rád, ale důležité je, že celý tým podal asi nejlepší výkon sezony. Roudné mne zklamalo. Jeho mladí hráči to zřejmě neunesli. Od začátku byli zatažení, vůbec nechtěli hrát a přišlo mi, že tady chtějí jen bránit na nula nula," ohlédl se za utkáním útočník se zkušenostmi z republikových soutěží.

Protější strana

Bezesporu zajímavé utkání hrál na tatickém trávníku roudenský kanonýr Miroslav Kučera. Na hřišti se potkal s několika hráči, které zná ze svého působení v divizním FK Tábor (krátce se na Svépomoci objevil i během letošní zimní přípravy). Jeho střelecké schopnosti nakonec zůstaly po celých devadesát minut pod dražickou kontrolou. „S klukama, které znám, jsme si dobře popovídali, to ano… Jinak nás ale Dražice přejely a působily podstatně zkušenějším dojmem. Měli jsme i trochu smůly, za stavu 0:1 jsme například neproměnili vyloženou šanci. Bodovat jsme si ale v Dražicích nezasloužili," říká sympatický útočník, který dává přednost před svým působením ve vyšších fotbalových sférách studiu v Praze.