V závěru minulého týdne zahájili táborští kriminalisté trestní stíhání pěti mladých mužů. Tomu předcházelo rozsáhlé šetření skutečností, výslechy svědků a vyhodnocení zajištěného důkazního materiálu, hlavně videozáznamů, které určili jejich totožnost. Na svědomí mají dva trestné činy, a to poškození cizí věci a výtržnictví.

V neděli 23. září na fotbalovém stadionu v Kvapilově ulici v Táboře, v průběhu utkání mezi FC MAS Táborsko a SK Dynamo České Budějovice, úmyslně poškodili oplocení zóny, určené pro fanoušky hostujícího týmu. Způsobená hmotná škoda je odhadnuta na několik desítek tisíců korun.

Fotbalové fanoušky čeká soudní řízení, při kterém jim hrozí nejen zákaz vstupu na oblíbená utkání v kopané, ale i tresty odnětí svobody na dobu až dvou let. "Jednomu z nich, který se uvedeného jednání dopustil opakovaně a byl za něj v posledních třech letech již odsouzen a potrestán, hrozí trest odnětí svobody na dobu až tří let," dodal Miroslav Doubek, tiskový mluvčí táborské policie.

V souvislosti s tímto fotbalovým zápasem pak další skutek šetří i českobudějovičtí policisté. Fotbaloví fanoušci, odjíždějící z uvedeného utkání, poškodili zařízení osobního vlaku. Souhrnná hmotná škoda byla odhadnuta na bezmála 9 tisíc korun.