Vlašim – Táborsko 1:2 (1:0)

Přesně týden po výhře s Vlašimí v Počátkách vyhráli stejným skóre 2:1 fotbalisté Táborska i odvetu ve Vlašimi.

V zápase, který se po dohodě měl hrát v Chýnově, kde ale bylo po čtvrtečním lijáku podmáčené hřiště, a proto byl přesunut do Vlašimi, se před pauzou ujali domácí po Vyhnalově trefě vedení, hosté však po půli brankami Navrátila a Cikua výsledek otočili ve svůj prospěch.

Trenér vítězů Petr Frňka ve svém pozápasovém hodnocení pro náš list vyzdvihl výkon týmu v úvodu utkání: „Podle mě jsme dvacet minut hráli moc pěkný fotbal a měli i mraky zakončení a standardek, jenže pak jsme soupeři po našich chybách nabídli zbytečné příležitosti a lacino inkasovaným gólem ze situace, ze které nic nehrozilo, jsme umožnili, aby hráči Vlašimi získali i herní sebevědomí," mrzelo trenéra Táborska, dle něhož tím se hra vyrovnala a dokonce Vlašim až do konce první půle byla lepším týmem.

A platilo to dle něj i na začátku druhé půle: „V této fázi utkání, kterou jsme na můj vkus nezvládli, jsme se dopustili mnoha chyb. Tři čtyři jasné gólovky soupeře jsme přežili a jen chabá potence vlašimských střelců nás ponechala ve hře," oddechl si trenér Frňka.

Poté, co Jihočeši ve druhé půli šance Vlašimi přečkali, sami po dvou nedůslednostech domácích dvěma góly duel rozhodli ve svůj prospěch. „Byl to zápas z obou stran plný chyb, nicméně i kvůli tomu se tato přípravná utkání hrají," krčil Frňka rameny, zlepšený výkon týmu ve druhé části druhého dějství ho ale potěšil.

Táborsko se muselo ve Vlašimi obejít bez některých zraněných hráčů, naopak možné adepty na působení testovalo. „Kdo zůstane, to ještě musíme probrat s vedením," poznamenal Frňka.

Dle trenéra Vlašimi Martina Haška zápas s Táborskem přinesl spoustu situací, jež bude muset s hráči detailně probrat. „Byl to totiž zá᠆pas, který prohrát je umění… Zápas, který dokáže prohrát jen mužstvo, které je buď hloupé, anebo ještě nezralé," uvedl vlašimský kouč po zápase pro Deník jižní Čechy. „Sice jsme prvních dvacet minut byli horším týmem a hosté v té době dobře kombinovali, ale šanci neměli, zatímco my i v tom úseku, kdy jsme byli horší, jsme šli sami na bránu a neproměnili. Pak jsme byli do přestávky už lepší a měli šance dle mě tak na tři góly, dali jsme však jen jeden," posteskl si trenér Hašek. „Ve druhé půli jsme začali hrát takovým stylem, že jsme mohli odskočit do pětigólového rozdílu, místo toho jsme nechali hosty vyrovnat, kdy náš stoper má míč na hlavě a místo toho, aby to odehrál, se uhne a soupeř dá gól do prázdné brány," hněval se vlašimský kouč a dodal, že také druhý gól jeho svěřenci soupeři darovali: „Náš bek měl tak pět vteřin na to, aby míč odkopl, tak dlouho si s ním ale na malém vápně hrál, až o něj přišel," jen vrtěl nevěřícně hlavou.

Branky: 21. Vyhnal – 70. Navrátil, 85. Ciku.

Táborsko: Toma – Landovský, Mráz, Cíferský (46. Navrátil), Běloušek (70. Peterka) – Froněk (65. Duba), Kočí (65. Kalvach), Nešický, Kučera (80. Mácha), Ciku – Mrázek (46. Dordjević).

Ve středu Táborsko změří v dalším přípravném utkání síly v Roudnici nad Labem s Viktorií Žižkov.

Viktoria Žižkov – Dynamo ČB 1:0 (0:0)

„Na šance to bylo spíše pro Budějovice, ale tím nechci snižovat náš výkon ani výsledek," uvedl po sobotní přípravě s Dynamem (1:0) kouč domácí žižkovské Viktorie Zdeněk Hašek.

S tím, že na šance měli jeho svěřenci vyhrát, souhlasil i trenér Dynama David Horejš.

Ke hře svého týmu však měl ve včerejším rozhovoru pro Deník jižní Čechy výhrady: „Já bych to viděl jako zápas dvou rozdílných poločasů. V tom prvním jsme hráli asi to, co bychom si představovali hrát. Byli jsme aktivní, bohužel své šance jsme neproměnili. Druhá půle však byla z naší strany hodně pasivní, a to se nám pak vymstilo," litoval trenér Dynama, jehož tým Čapkovým gólem čtvrt hodiny před koncem prohrál 1:0.

Dle klubového webu prvních deset minut patřilo Dynamu. „Příležitosti, které měli třeba Wermke, Kadula či Čtvrtníček, jsme ale nevyužili," mrzelo Horejše.

Zřejmě největší brankovou příležitost první půle měl dle webu Dynama pravý obránce Klesa, po dobrém pasu od Petra Benáta však ztroskotal na brankáři Soukupovi.

Zatímco fotbalisté Dynama své šance spalovali, Žižkov z minima vytěžil maximum a Čapkův gól v závěru mu stačil k vítězství. „Výsledek je důležitý z pohledu pracovitosti mužstva. Hráči tak mají zpětnou vazbu, že to na čem děláme při tréninku, má svůj význam," zdůraznil pro klubový web trenér vítězů Zdeněk Hašek. Dle něj ve hře jeho týmu byl vidět správný důraz i odpovědná hra v defenzivě. „Stále je ale třeba pracovat na věcech směrem dopředu. Když shrnu celý duel, tak na šance to bylo spíše pro Budějovice, ale tím nechci snižovat náš výkon ani výsledek," uzavřel Hašek.

Velkou možnost na srovnání měl minutu před koncem Matoušek, ale trefil jen tyč. „Jsme se Spartou dohodnuti, že by tu na hostování zůstal. Hrál zatím jen juniorskou ligu, potřebuje tudíž nabrat i patřičné zkušenosti," upozornil Horejš.

Naopak testování Josefa Čtvrtníčka k dohodě s Brnem nevedlo. „Nejevil se špatně, nicméně my hledáme jiný typ útočníka," poznamenal trenér Horejš. „Hlavně bychom ale chtěli, aby ten hráč, co ho hledáme ke Kalodovi na hrot, nebyl jen na výpomoc, ale aby přišel na přestup, a proto aby byl hned i posilou," zdůraznil David Horejš.

Dle našich zpráv by se takový útočník měl v pondělí hlásit na tréninku. Redakce jméno zná, na přání klubu ho ale odtajní až po jeho příchodu.

Branka: 75. Čapek.

Žižkov: Soukup – Hašek, Pimpara, Opluštil (46. Egert), Šandera, Eliáš, Limstan, Podrazký (60. Gebert), Urbanec (60 Čapek), Dočekal (60 Klán), Engelman (60. Volek).

Dynamo: Křížek – Klesa, Šourek, Novák, Funda – Benát (46. Pešek), Čavoš (76. Hála) – Kadula (63. Matoušek), Čermák, Wermke – Čtvrtníček (46. Kalod).

FC Písek – Sparta jun. 4:4 (2:1)

Byl to pro asistenta trenéra sparťanské juniorky Luďka Straceného příjemný okamžik: v 74. min. včerejší přípravy v Písku vyběhl ve svých 39 letech na hřiště, aby vystřídal daleko mladšího Walu. A byť roky i kilogramy přibývají, cítil se bývalý letenský kanonýr na na krásném píseckém trávníku jako ryba ve vodě…

Mač si pochvalovali i diváci, kteří viděli osm gólů. Méně spokojeni z toho byli trenéři: „V obraně jsme měli dost okének, čehož soupeř náležitě využil," vraštil čelo písecký Ondřej Prášil. „Některé góly jsme si dali doslova sami," kontroval letenský Michal Horňák.

Branky: 43. a 72. Voráček, 38. Milec, 51. Grobár (11) – 49. a 75. (pen.) Surmaj, 25. Urban, 62. Doupal. Bez karet. Diváci: 130. Rozhodčí: Matyš – Žemlička, Štěrba.

Písek: Rondzik – Šlehofer (46. Pelikán), Kalášek (46. Holub), Edge, Řehák – Hrachovec (46. Sajtl), Milec (46. Grobár), Hlinka (46. J. Held), Zeman (46. Bálek) – M. Held (22. Voráček), Němec (46. Řezáč).