V podstatě rozhodla úvodní čtvrthodinka, kdy domácí tým dvakrát skóroval a pak už si do konce duelu výhru pohlídal. Nejprve překonal brankáře Tomu v 9. minutě Motyčka po rohovém kopu a sérii odražených balonů. Táborsko neodklidilo míč do bezpečí a soupeř poměrně snadno skóroval. Ve 13. minutě si dal velmi smolný vlastní gól Toml, když ho trefila prudká křižná přihrávka domácích ve skluzu z levé strany. Teprve za stavu 2:0 začalo Táborsko zvedat hlavy a zejména Džafić chtěl svými střelami pohnout skórem ve prospěch hostí, ale nepodařilo se mu to.

Do druhé půle poslal trenér Nádvorník do zápasu dva čerstvé hráče, hru Táborska to okysličilo a zpřesnilo, mělo navrch, ale do velkých šancí se moc nedostávalo. Třinec byl totiž velmi pozorný, tvrdý a nadto si vypracoval další dvě šance, která buď zahodil nebo jim zabránil Toma. Blízko na snížení stavu byl táborský Kučera, ale jeho tzv. nalitou ránu, která by zřejmě skončila v bráně, obrana zablokovala.

Táborsko se nyní musí z prohry poučit a připravit se na nedělní domácí, a také televizní duel s ambiciózní Olomoucí.

FOTBAL TŘINEC – FC MAS TÁBORSKO 2:0 (2:0)

Branky: 9. Motyčka, 13. Toml (vlastní)

FK Fotbal Třinec: Lukáš Paleček – Tomáš Benetka, Marek Čelůstka, Mikk Reintam, Imrich Bedecs, Michal Stříž – Matej Ižvolt (74. Stanislav Vávra), Martin Motyčka (87. Petr Hošek), Dario Krišto, Martin Janošík (62. Šimon Šumbera) – René Dedič. Trenér: Jiří Neček.

FC MAS Táborsko: Michal Toma – Petr Zavadil, Jakub Navrátil, Martin Toml, David Klusák – Lukáš Kalvach - Adnan Džafič, Aleš Nešický (46. Martin Kučera), Petr Javorek, Elvist Ciku (46. Daniel Souček) – Zbyněk Musiol (62. Tomáš Mrázek). Trenér: Roman Nádvorník. Rozhodčí: Váňa – Vitner, Fišer. ŽK: Motyčka, Dedič – Kalvach, Javorek. Diváků: 384.

Hodnocení trenéra Jihočechů Romana Nádvorníka: „Do utkání jsme špatně vstoupili, nastal úplný opak toho, co jsme si řekli. Přitom jsme v prvních deseti minutách mohli jít několikrát do otevřeného prostoru, ale naši hráči bohužel situaci vyřešili špatnou přihrávkou. Třinec se pak dostal do hry, byl agresivnější a během dvaceti minut utkání rozhodl. Po přestávce jsme chtěli naši hru oživit, poslali jsme do pole dva nové hráče a později jsme ještě dali na hrot Mrázka, který je rychlostnější typ. Moc jsme chtěli dát kontaktní gól, ale musím říct, že Třinec hrál dobře a do šancí nás moc nepouštěl. Naopak my jsme měli štěstí, že jsme další dvě šance domácích přežili."