Jihočeši ale museli zápas otáčet, po poločase prohrávali 0:1. To se jim podařilo během čtyř minut po změně stran po brankách Myslivečka a už pětigólového kanonýra Musiola. V závěr zápasu hostům scházel vyloučený Gilián, který šel předčasně ze hřiště po dvou po sobě jdoucích ostrých zákrocích. Táborsko si vítězství pohlídalo a až může vyhlížet domácí úterní atraktivní duel MOL Cupu s Teplicemi, který vypukne v 16 hodin.

Trenér Táborska Roman Nádvorník v sobotním utkání postrádal zraněného Součka. Ústí, které také mělo změny v sestavě, vyrukovalo na domácí tým svižně, svým fyzickým fotbalem mělo mírně navrch a po zpětné přihrávce a zakončení Leibla šlo ve 36. minutě v Kvapilově ulici do vedení.
Pokud chtěli modrobílí myslet na úspěch, museli přidat, a to se také stalo. Už zkraje druhého dějství zahodil tutovku Musiol, ale v 68. minutě už se u Jordánu jásalo. Po ose Mysliveček – Mrsić – Klusák přišel ostrý centr, který Mysliveček uklidil za záda brankáře Kotěry - 1:1. Za několik minut už domácí vedli, když chorvatský technik Mrsić dvakrát obešel protihráče a jeho centr využil hlavičkou Musiol – 2:1. Pak přišly zmíněné dva fauly ústeckého Giliána a oslabení hostů.

Táborsko drží v tabulce 11. místo, ale horní polovinu tabulky má na dosah. 

FC MAS Táborsko - FK Ústí nad Labem 2:1 (0:1)

Branky: 68. Mysliveček, 72, Musiol - 36. Leibl. Rozhodčí: Julínek – Podaný, Pečenka. ŽK: 52. Klusák, 88. Štohanzl, 90. Nešický – 75. a 77. Gilián, 83. J. Peterka. ČK: 0:1 – 77. Gilián. Diváků: 683

Sestavy – Táborsko: Toma – Prošek, Navrátil, Hell, Klusák – Kučera – Mysliveček (90. + 2 Blecha), Nešický, Štohanzl, Mrsić – Musiol. Ústí nad Labem: Kotěra – Gilián, M. Richter, Leibl, M. Zeman – J. Peterka, D. Richter (74. Kacafírek) – P. Pilík, Miskovič, Matějka – Jindráček.

Hodnocení trenéra FC MAS Táborsko Romana Nádvorníka: „Pro nás to byl obrovsky důležitý zápas, chtěli jsme se dostat do klidu a odskočit od spodních pater tabulky, když ne umístěním, tak alespoň bodově. Druhý poločas jsme odehráli ve velkém stylu, ale ne že bychom hráli v prvním špatně. Soupeř byl na nás připravený, nedovolil dostat se do hry Štohanzlovi. Ústí hrálo jednoduchý fotbal, kdy měl většinu odražených balonů. Soupeř projevil větší agresivitu, využil toho a dal nám jeden gól. O přestávce jsme si vyříkali, co je třeba změnit. Zvýšili jsme nasazení. Říkal jsem hráčům, že soupeř nemůže svoje tempo vydržet a že mu kolem šedesáté minuty dojdou síly. To se potvrdilo a pak už jsme na hřišti dominovali a zaslouženě vyhráli. Je dobře, že jsme získali tři body. Teď si chceme užít pohár s Teplicemi.“