Ještě v pátek se vydá směr Pardubice, kde se v sobotu od 10.15 hod. utká s domácím FK. Tomu mají co vracet. Východočeši na podzim vyloupili stadion Soukeník po výhře 2:0. Pardubice jsou sice až jedenácté v tabulce dva body za Táborskem, ale aktuálně mají dobrou sérii. Remizovaly v Ostravě a rozdrtily doma Prostějov 5:0.

Trenér Jihočechů Roman Nádvorník si je toho vědom. „Jedeme k zápasu s tím, abychom pardubickou pohodu narušili a zase bodovali,“ plánuje jihočeský kouč. Táborsko má ze sebou dvě těsné prohry s Baníkem a Opavou.

Výprava přespí nedaleko místa utkání, aby byli její členové co nejlépe připraveni. „Osobně dopolední utkání moc rád nemám, není to nejvhodnější čas pro fotbal, ale s tím se umíme vyrovnat. Trénujeme od deseti hodin dopoledne,“ uvedl Roman Nádvorník.

Nejlepším střelcem Pardubic je devítigólový Michal Petráň, od něhož bude hrozit nebezpečí. „Petráň je kvalitní útočník. Gólových hráčů mají ale Pardubice více,“ poznamenal trenér FC MAS, který zopakoval, že jeho tým potřebuje po dvouzápasovém půstu urvat body a dobře se naladit na středeční domácí duel s Prostějovem.

Sobotní střetnutí bude řídit trojice rozhodčích: Houdek – Mokrusch, Arnošt.