Oba soupeři už měli v létě tu čest se na potkat na fotbalovém trávníku. Středočeši přijeli k Lužnici v rámci předkola MOL Cupu a domů se vraceli s vítězstvím 3:1. Do výsledku tohoto střetnutí přetavili výrazně bohatší zkušenosti s republikovým fotbalem.

V loňském ročníku divizní skupiny A se sedlčanský Tatran vyšplhal až na 5. místo. Za své lichotivé umístění vděčí svěřenci Ladislava Šacha spíš parádní defenzivní práci než úderné ofenzívě. Svědčí o tom pohled na celkové skóre týmu. Ve 30 utkáních nastříleli Sedlčanští jen 42 gólů, ale na druhé straně inkasovali pouhých 40 branek.

Soběslavští fotbalisté měli týden na to, aby se oklepali z debaklu 1:6 v Březové a uložili do svých hlav zkušenosti, které během tohoto krutého duelu posbírali. Úvodní neúspěch v daleké západočeské destinaci zamrzel, ale rozhodně nepozměnil směr, kterým se chce Spartak v nové soutěži vydat.

Jan Boháč se postaral o první divizní gól Soběslavi, ale na úspěch v Březové to stačit nemohlo.
Soběslavští fotbalisté utržili při své divizní premiéře tvrdý direkt

„Věděli jsme, že se budeme divizi v podstatě za pochodu učit,“ nedělá závěry z premiérové porážky soběslavský kouč Radek Hajič. „Příjemný start to tedy rozhodně nebyl, ale nemá cenu se s tím nějak víc zatěžovat. Musíme jít dál, vzít to s nadhledem a rozebrat si chyby, kterých jsme udělali víc než dost,“ prohlásil hned po utkání.

V Sedlčanech budou Soběslavští bojovat jako lvi, vědomi si toho, že je čeká další nesmírně těžký zápas. Sílu protivníka podle všeho ještě umocní divácká kulisa; fotbal v Sedlčanech táhne a atmosféru nedělního duelu navíc umocní fakt, že město prožívá o víkendu tradiční pouť. Jak si s tím nováčkovská družina od řeky Lužnice poradí?