Cesta domácích hráčů za šestým sezónním vítězstvím ovšem nebyla vysypaná růžovými kvítky, jak by se mohlo při pohledu na konečný výsledek zdát. Dokládají to i hodnotící slova trenéra Spartaku Radka Hajiče. „Skóre utkání je samozřejmě hezké, ale obrazu hry až tak neodpovídá. Připadalo mi to tentokrát z naší strany dost ospalé. Přeštice byly zatím asi nejslabším soupeřem, se kterým jsme se na podzim potkali. Sice jsme dali první gól, ale místo toho, aby nás to nabudilo, tak jsme se přizpůsobili hře soupeře,“ neskrývá rozpaky kouč soběslavské družiny.

Ilustrační foto.
Želečtí rozdrtili v derby mladíky, s nulou opouštěly trávník i Dražice

Ani druhý poločas mu dlouho nemohl spravit náladu. „Hosté byli po přestávce tak asi dvacet minut lepší a zadělávali jsme si na průšvih. Naštěstí směrem dozadu to u nás znovu fungovalo poměrně spolehlivě, takže si toho Přeštičtí moc nevytvořili. Pak nám soupeř daroval druhý gól, ale vzápětí jsme ho zase úplně zbytečně pustili do kontaktu,“ zlobí se Radek Hajič, jenž měl ale naštěstí pro domácí barvy šťastnou ruku při střídání. Mladší z bratrů Mazouchů Tomáš a snajpr Dvořák odmítli dramatickou koncovku a brankami z 82. a 88. minuty vtiskli výhře svého týmu hladký ráz.

Ilustrační foto.
Ve Znojmě se dalo bodovat, ale Táborsko odjelo s prázdnou

„Všichni kluci, co šli do zápasu, hru oživili, a tihle dva ho nakonec i rozhodli,“ liboval si trenér po utkání. „Výtečně obstál i Honza Hnilička v brance, který zaskočil za zraněného Martina Kuníka a jako vždycky nezklamal,“ připojil ještě jednu pochvalu.

Na odpočinek a přípravu nyní Soběslavští příliš času nemají. Svůj zápas osmého kola soutěže odehrají v Praze na Aritmě už zítra od 10.15 hodin.