Snad jen nezdařený penaltový rozstřel ředil spokojenost, s jakou se mužstvo Spartaku vracelo ze středočeského města. Remíza 1:1 na půdě pátého týmu minulé divizní sezony – navíc jen týden po debaklu 1:6 v Březové - je pro nováčka soutěže jako živá voda. Na její účinky sází před dalšími zápasy také trenér soběslavského týmu Radek Hajič. „Podali jsme diametrálně odlišný výkon než v Březové. Z kluků jakoby spadla tréma a ukázali ,že se s nimi musí počítat. Že to nebude ta Soběslav, která bude od každého dostávat ranec,“ zdůrazňuje kouč Spartaku. „Věřím, že to klukům zvedlo sebevědomí a bude se nám všem lépe pracovat,“ dodává.

Konečný smír považuje Radek Hajič za spravedlivé vyjádření průběhu střetnutí. „Od začátku jsme hrál velmi dobře zezadu a dokázali jsme být i nebezpeční. Už v první půli jsme neproměnili dvě jasné šance, při kterých nám přece jen chyběla větší dravost. Ve druhém poločase se hrála naprosto vyrovnaná partie. My jsme si vytvořili tři gólovky a soupeř dvě. Nakonec daly oba týmy po jedné brance a byla z toho remíza. Penalty už jsou tak trochu loterie, a jak se rozstřel postupem času protahoval, byli na tom lépe domácí,“ mapuje trenér Jihočechů druhý zápas v divizi.

A nebyl to jen výsledek, který Soběslavské v Sedlčanech při pouťovém duelu uchvátil.
„Stejně jako jsem byl nadšený z našeho výkonu, tak nás všechny dostala i atmosféra utkání. Přišlo asi devět stovek diváků a pro většinu z nás to byl po letech v přeboru opravdový zážitek. Totéž platí o celkové organizaci zápasu,“ nechal se slyšet Radek Hajič.

V sobotu už se dočkají ostré divizní premiéry také soběslavští fotbaloví fandové. Jejich tým přivítá v 17 hodin hráče českokrumlovského Slavoje. Ti prožili start z říše fantazie a jako jediní si připsali plný počet bodů. Hned na úvod tedy zavítá k Lužnici lídr tabulky…