Pokusit se vybojovat okamžitý návrat mezi elitu pro ně tudíž je jednoznačným cílem.

Trenér Pavel Hoftych k tomu navíc přidal přání, aby se hráčům v přípravě vyhýbala zranění. „Jakmile někdo pro nemoc či zranění chybí, v sezoně se to samozřejmě většinou projeví," zdůraznil při zahájení přípravy. „Dále bych si přál, aby se tu vytvořil dobrý tým, dobrá parta, která chce něčeho dosáhnout."

Na srazu nechyběli ani rekonvalescenti Křížek a Stráský. „S Křížou teprve budu hovořit, Stráďa ale vypadá, alespoň na pohled, našlapaný a plný elánu. Od té jeho poslední operace už uběhlo dostatek času, takže u něj žádný velký problém s kondicí nečekám. Spíš mu může chybět cit pro balon a pro hru, pořád je to ale hodně mladý kluk, takže věřím, že ho do pohody dostaneme," uvítal nový kouč návrat velkého bojovníka do týmu.

Do přípravy se zapojil i Petr Benát, jemuž přitom původně bylo umožněno, aby si hledal angažmá. „Momentálně je pro nás právě záloha nejpalčivější téma, a protože vůči Benymu po morální stránce i vztahu ke spoluhráčům nejsou výhrady, dohodli jsme se, že do 30. června, kdy mu končí smlouva, se s námi zapojí do přípravy a že se potom dohodneme, co dál," vysvětloval Hoftych, dle jehož soudu Benát minimálně pro druhou ligu stále má co dát.

Nový trenér včera také uvítal první letní posilu Richarda Kaloda, o jehož přestupu ze Žižkova vedení klubu informovalo už na nedávné tiskovce (rozhovor s ním Deník přinese).

Na testy přichází slovenský levonohý ofenzivní záložník Rastislav Chmelo, jenž na posledy hrál II. ligu v HFK Olomouc. „Je to jeden z tipů, které teď od manažerů dostáváme, a jak z Olomouce od Petra Uličného, tak od Jožky Kožleje, s nímž jsem byl v kontaktu na Slovensku, jsou reference na něj pozitivní: vysoký hráč, schopný hrát jak vpředu, tak na kraji zálohy, navíc na svoji výšku i dostatečně pohyblivý a rychlý. Uvidíme, jak se mu bude v přípravě dařit a podle toho se rozhodneme," poznamenal trenér Hoftych.

Totéž platí také o obou španělských fotbalistech Nacho Martinezovi a Jaime Hernández Molinovi z třetiligového klubu Constància. „Když se naskytla možnost je přivést na zkoušku, přičemž to nebylo až tak finančně náročné, souhlasili jsme," přiblížil budějovický kouč, dle něhož podobnou cestou šla v minulé sezoně například pražská Dukla. „Hrají třetí španělskou ligu, pokud by ale tady měli zůstat, museli by nás už během prvního týdne přípravy přesvědčit o tom, že jsou výrazně lepší než hráči, které v mužstvu tady máme," dodal. „Oba to jsou hráči do středu hřiště, ale jen pokud ukážou něco nadstandardního, mohli bychom o jejich angažování uvažovat."

Do přípravy A-týmu Dynama byli nově zařazeni z juniorky či dorostu brankář Jaroslav Rojík, obránce Aleš Dvořák, záložníci Jindřich Kadula a Jiří Funda, z hostování se vrátili Michal Rakovan (střížkovská Bohemka), Marek Hovorka (Ústí), Vladimír Dobal (Táborsko) a František Němec (Most).

Plán letní přípravy v kostce nachystali ještě minulí trenéři, ale nová trenérská dvojice k němu větší výhrady neměla. „Já se s tím ztotožnil, a to jak s programem přípravných zápasů, tak i s tím, že nepojedeme ani na žádné soustředění. Jediné, co jsme přidali, bylo to, že každý hráč dostal rozvrh pěti individuálních tréninkových jednotek, které měl ještě před začátkem přípravy absolvovat," sdělil Hoftych.

Ještě jeden doplněk do letní přípravy nový trenér Dynama zvažuje. „Možná, že bychom přípravu zpestřili jednodenním sjížděním řeky, nebo něčím podobným. Hlavně proto, abychom partu trošku víc poznali i po jiných než výhradně fotbalových liniích," podtrhl.

První ostrý test v přípravě na fotbalisty Dynama čeká už ve středu, kdy jejich soupeřem bude už od 11 hodin v rakouském Vorderweissenbachu kousek od českých hranic sedmý tým uplynulého ročníku I. slovenské ligy MŠK Žilina.