Na dotazy novinářů na Střeleckém ostrově odpovídali generální manažer Martin Vozábal, trenér David Horejš a kapitán týmu Petr Benát.

Novináři se zajímali také o výsledkově nepříliš vydařenou letní přípravu. „Loni se nám příprava hodně povedla, ale na podzim to pak nebylo nic moc. Všichni tudíž věříme, že letos tomu bude naopak," zdůraznil trenér David Horejš, dle něhož v přípravě úmyslně volili silné soupeře. „Jen takové zápasy nám mohly ukázat naše slabší stránky. Chyby jsme si vyříkali a já věřím, že budeme dobře připraveni a že to ukážeme v soutěži," dodal.

Dle jeho soudu mužstvo bylo dobře doplněno. „Dalo to velkou práci a já vedení klubu za to děkuji," ocenil trenér Dynama. V létě v týmu ukončil smlouvu zkušený Jan Šimák a z hostování se do svých klubů vrátili Jiří Mareš, Tomáš Hájovský (oba Příbram), Milan Ujec (Český Brod), Milan Jurdík (Sparta) a Marek Opluštil (Jihlava), naopak na přestup přišli stoper Ondřej Šourek z Jihlavy, záložník Adrián Čermák ze Senice a útočník Ivo Táborský z Teplic, z vlastního dorostu do áčka přešli stoper Daniel Frnoch a útočník Matyáš Markytán.

Šéf klubu Martin Vozábal nevyloučil příchod ještě jednoho dvou hráčů: „Chceme doplnit kádr a tím zvýšit konkurenci. Hlavně mladí hráči ji potřebují," uvedl a odtajnil sezonní cíl: „Chceme být do pátého místa!"

Novinkou ve II. lize bude televizní přenos jednoho zápasu z každého kola. „Bude vždy ve středu, a pokud bychom pak hráli doma, posunul by se zápas z pátku na neděli," podotkl Vozábal a dodal, že v neděli z technických důvodů bude i první duel doma s Vítkovicemi.

Černobílý podzim

So 6.8. Třinec – ČB 10.15

Ne 14.8. ČB – Vítkovice 17.00

Ne 21.8. Varnsdorf – ČB 17.00

Pá 26.8. ČB – Znojmo 18.00

So 3.10. Sokolov – ČB 10.15

Pá 9.9. ČB – Ústí/L. 18.00

Pá 16.8. Olomouc – ČB 18.00

Pá 23.9. ČB – Frýdek 18.00

So 1.10. Ostrava – ČB 17.00

Pá 7.10. ČB – Opava 18.00

So 15.10. Vlašim – ČB 16.00

Pá 21.10. ČB – Prostějov 18.00

So 29.10. Pardubice – ČB 10.15

So 5.11. Táborsko – ČB 14.00

Pá 11.11. ČB – Žižkov 18.00

So 19.11. Vítkovice – ČB 13.30

Los 2. kola Molc Cupu (10. srpna): Vltavín – Táborsko, Písek – Varnsdorf, Český Brod – Dynamo ČB.

Liga junioři: Příbram – Dynamo 3:1 (2:1)

České Budějovice – Jako první z jihočeských fotbalových mužstev zahájila boje o body v juniorské lize jednadvacítka Dynama, která sice v úvodním kole v Příbrami prohrála 3:1, nicméně sehrála tam dobrý zápas.

Příbram šla v závěru první půlhodiny do vedení gólem z penalty, která možná byla trošku přísná. „Byl tam souboj v rohu šestnáctky, ale rozhodčí to pískl a já to řešit nebudu," krčil rameny trenér Dynama Petr Skála.

Už po pěti minutách Řezáč vyrovnal. „Bylo to po pěkné akci z půlky hřiště a sérii tří čtyř narážeček," vyzdvihl hostující trenér.

Ještě do poločasu Příbram opět vedla, když se zdálky trefil Laňka. „Jak po dlouhém výkopu míč skočil, ten kluk ho rovnou ze vzduchu napálil a byla z toho nechytatelná trefa," podotkl Skála.

Po půli spálil jasnou šanci Řezáč a hned po příchodu na hřiště Held trefil tyčku, prohru už ale Jihočeši neodvrátili. „Porážka mě mrzí, odehráli jsme ale dobrý zápas," ocenil Petr Skála.

Sestava Dynama: Rotbauer – Škoda, Havel, Tomášek, Blažek (60. Held) – Křiváček, Frnoch (86. Krejčí), Hála, Řezáč, Bálek (70. Kryšt. Kadlec) – Švantner.