Nový trenér Pavel Hoftych hned po svém příchodu k týmu dal jednoznačně najevo, že chce vsadit na týmový duch a na dobrou partu. „Myslím si, že hráči tady fotbalu asi nedali tolik, kolik by tomu dát měli. Zřejmě tomu v rozhodujících chvílích nedali celé srdce, nedali do toho všechny síly," řekl tehdy ve svém prvním rozhovoru pro Deník jižní Čechy. A jedním dechem k tomu dodal, že od svých svěřenců bude chtít, aby předváděli aktivní kopanou. „Všechno se nepovede, budu však po hráčích chtít, aby v jejich hře byly takové atributy jako bojovnost a maximální snaha. Aby diváci cítili, že jejich hráči to chtějí urvat, že nic nešidí," zdůraznil.

Byť až náročné zápasy o body ukáží, zda sázka na partu a bojového ducha bude fungovat, avšak už přípravná utkání naznačují, že hráči si apel svého trenéra vzali k srdci. A zdá se, že je aktivní fotbal baví. Dobře se jeví obě ofenzivní posily Kalod a Chmelo, jenž je s pěti góly nejlepším střelcem týmu v letní přípravě. „Přitom loni jsem pět branek dal za celou sezonu," kroutil hlavou slovenský mladík. „Zřejmě mi vyhovuje, že hrajeme na dva útočníky. V Olomouci jsme hráli jen na jednoho forvarda, což mi moc nesedělo," přemítal Chmelo, jenž až do zápasu s juniory Brna paradoxně střílel za Dynamo góly jen svou slabší pravačkou, teď ale dvakrát zakončil své nájezdy konečně i levou nohou.

A pokaždé s velkým přehledem.

Dle kouče Hoftycha by oživením měl být další nový muž Ibragimov, jenž k výhře s Brnem přispěl dvěma góly (a navíc zahodil penaltu…) Slibné jsou i výkony mladíků Němce, Linharta či Wermkeho.

Jen v civilu přípravě s Brnem přihlížel kapitán týmu Roman Lengyel, ale vážnější zdravotní potíže by dle trenéra Hoftycha mít neměl. „Tahá ho achilovka, což je u něj zřejmě dlouhodobější problém, tak jsme se dohodli, že natrénováno i odehráno má a že mu tudíž raději umožníme, aby mu ta bolest odešla," vysvětloval Pavel Hoftych.

Ve středu obrany za Lengyela zaskočil Pavel Novák, který v minulém utkání proti Znojmu pro pohmožděný nárt nehrál. Záskok za Lengyela v neděli zvládl – sám se ostatně netají tím, že se mu na postu stopera hraje líp než na kraji obrany – jenže brněnští mladíci pevnost obranné hry Dynama přes veškerou snahu prakticky neprověřili. „Motivaci proti nám se ukázat sice ti mladí kluci jistě měli, jenže bylo znát, že den předtím hráli a síly jim chyběly," připomněl trenér Hoftych, že junioři Brna zaskočili, když Dynamu v plánu přípravy vypadl zápas s Norimberkem. „Na naší hře bohužel bylo znát, že nemáme dost čerstvých hráčů, a že většina tak měla v nohách utkání v Břeclavi," potvrdil brněnský trenér Richard Dostálek, dle něhož svou roli hrály i větší zkušenosti exligového soka. „Budějovice se prosadily už v 5. minutě, a když to po čtvrthodině hry bylo 3:0, byla už to pak tak trochu hra kočky s myší. Po půli nám ubývaly síly, z čehož pramenily individuální chyby. Až za stavu 0:8 jsme dokázali podržet míč a skórovat, domů jsme ale jeli s debaklem," uvedl Dostálek po vysoké prohře 10:1 pro web brněnského klubu.

Naopak domácí kouč Pavel Hoftych své hráče chválil právě i za to, že přistoupili i k relativně lehčímu klání zodpovědně. „Hráli s chutí a snažili se také o věci, o nichž jsme jim říkali, že v minulých zápasech nefungovaly. Třeba při postavení útočníků, anebo při přechodové fázi směrem k co nejrychlejšímu ohrožení brány soupeře. Spokojenost byla i s tím, že si kluci s chutí zastříleli a že v naší hře byly také akce, které měly hlavu a patu," pochvaloval si budějovický kouč. „Rozhodně to pro nás byl výborný trénink."

Možná za odměnu tudíž budějovický kouč pro své svěřence na začátek týdne připravil příjemné překvapení v podobě dvoudenního sjíždění Vltavy na raftech. „Je to pro nás zpestření přípravy a určitě nám to pomůže utužit partu," liboval si Pavel Novák.

V pondělí měli fotbalisté Dynama v plánu plout z Rožmberka do Zátoně, tam přespat a v úterý pokračovat do Č. Krumlova.