Čerpat síly pro klíčové boje o setrvání mezi elitou Soukupovi svěřenci budou od pondělka na kondičním soustředění na Moravě.

Tam míří i první posily. „Že chceme pravého obránce, stopera a levého záložníka, jsme avizovali už na konci sezony," připomněl v úvodu svého rozhovoru pro Deník trenér Miroslav Soukup, jenž jako první z vyhlédnutých posil uvítal na pátečním zahájení zimní přípravy pravého beka Václav Ježdíka. „Skončil v Teplicích a já na důvody, proč se to stalo, nijak nekoukám. Bude mu šestadvacet let, na beku má odehráno v lize plno zápasů a pro mě je to typ moderního krajního obránce, jenž by s Bakalou měl na pravé straně obrany vytvořit silnou dvojici," zdůraznil kouč Dynama.

Přivést stopera se nepovedlo. „Sice jsme měli silnou variantu, protože jsme jednali s trnavským Koubským, který hrával i ve Zlíně, bohužel ale dal přednost angažmá ve Švýcarsku," zalitoval Soukup.

Zato na levý kraj zálohy, jak už Deník jižní Čechy přinesl ve čtvrtečním vydání, by měl za zraněného Sandra přijít do Dynama hráč zvučného jména: „Jsme ve finální fázi jednání s Jardou Černým, jenž si na víkend nachystal ještě některé věci ohledně ukončení své smlouvy v Senici a k nám by se měl připojit v pondělí na soustředění v Novém Městě," vysvětlil trenér Soukup.

Dle jeho slov Ježdík a Černý nemusí být jedinými posilami. „Počítám, že nejméně jeden dva hráči by na zesílení některých postů ještě přišli," řekl a upřesnil, že stále stojí o alternativu na posty ve středu obrany a na kraji zálohy.

Z kempu, který po skončení podzimní sezony byl na Složišti, žádný z testovaných fotbalistů na jihu nezůstal, zato trenéry zaujali někteří kmenoví hráči klubu. „Proto s námi na Moravu jede i Láďa Dobal, kterému šanci určitě chci dát. Na kempu vypadal velice dobře a dařilo se mu na podzim i v Táborsku. Zda tu zůstane, ukáže až průběh přípravy," uvedl Soukup, jenž do přípravy přeřadil z juniorky i Michala Petráně a dva nadějné hráče vzal z dorostu. „Zdeněk Linhart už s námi trénoval na podzim, nově jsem nominoval Romana Wermkeho, jenž je v širším kádru devatenáctky a trenér Csaplár s ním počítá i nadále," objasnil českobudějovic­ký kouč.

„Během dvou, maximálně tří týdnů by se kádr měl zúžit na dvacet hráčů do pole a dva brankáře. S tímto počtem hráčů bychom už měli přípravu dojet, byť nějaké kosmetické změny nevylučuji," uvedl trenér Dynama novinářům před odjezdem do Nového Města na Moravě, kde budou českobudějovičtí fotbalisté až do soboty na kondičním soustředění.

„Prostředí v tamním areálu, který využívají hlavně vyznavači lyžování a biatlonu, velice dobře znám a vím, že tam i my pro zimní přípravu najdeme optimální podmínky," zdůvodnil Soukup, proč za dějiště kondičního soustředění pro svůj celek vybral zrovna známý lyžařský areál.

„My někam do Turecka na přírodní trávu neletíme, a tak těch šest sedm týdnů na umělkách bude hodně náročných. Aby tudíž příprava nebyla tak jednotvárná, chci to zatížení trošku rozbourat," objasňoval trenér Soukup. „I kdyby v Novém Městě sníh náhodou nebyl, lidé tam dovedou tratě na běžky vždycky dokonale připravit. A my odpoledne běžky chceme hodně využívat, protože právě klouby z běhání na tvrdém hřišti trpí a chceme je pošetřit," řekl Soukup s tím, že běžky jako zpestření fotbalové přípravy se mu v jeho bývalých angažmá osvědčily.

Byť někteří fotbalisté běžky zrovna nemilují, a třeba i nový muž týmu Václav Ježdík na dotaz, jak se na běžky těší, jen lakonicky utrousil, že to z jeho strany bude asi veliká zábava…, trenér obavy nemá. „Určitě to zvládnou všichni. Někdo líp, někdo hůř, zatížení ale bude pro všechny podobné. Ti, co to umí, toho najezdí víc, co to neumí, asi míň, pro obě skupiny ale ta zátěž bude stejná," krčil Soukup rameny.

Rovnou z Nového Města na Moravě se fotbalisté Dynama v sobotu vydají do Berouna k úvodnímu utkání Tipsport ligy proti Táborsku (11.00).